Labradori leidmine viis selleni, et pooleks sajandiks vangi mõistetud mehe vastu üles ehitatud süüasi langes koost. Tütre väitel tappis isa koera, et teda vaikima hirmutada.

42-aastane Oregoni osariigist pärit olev Joshua Horner mõisteti vandekohtunike poolt tänavu aprillis viiekümneks aastaks vangi, kuna mehe tütar süüdistas teda seksuaalses ahistamises.

Horneri tütar rääkis kohtus, kuidas ta isa ähvardas koduloomadele liiga teha, kui tüdruk peaks midagi politseile rääkima. Naine sõnas, et isa lasi tema silme all maha nende perekonna koera Lucky.

Peagi leiti loom elusalt, koer oli uutele omanikele üle antud. Kaasust aitas lahendada osariigis tegutsev mittetulundusühing, kes tegeleb ebaõiglaselt vangi mõistetud inimeste aitamisega.

Horner kinnitas pidevalt, et ta ei teinud koerale liiga. Mees lisas, et koera leidmine tõestaks seda, et ta tütar valetas kohtus.

Pärast koera leidmist keeldus Horneri tütar kohtule vande all antud tunnistust lähemalt selgitama.

"Ma ei saa kindlalt väita, et härra Horner ei ahistanud seksuaalselt oma ohvrit, aga uute asjaolude valguses ei saa ma ka väita, et ta seda kindlalt tegi," sõnas oma kommentaaris ringkonnaprokurör John Hummel.

Horver vabastati vanglast möödunud kuul ja ootab nüüd uut istungit. "Kelli ja mina oleme valmis oma eluga edasi minema," rääkis mees vihjates oma abikaasale.