Tallinna Tööstushariduskeskuse õpilane Hiiepuu soovib kutsemeistrivõistlustel osaleda, et saada teada, kui kaugele on ta oma õpingute käigus jõudnud. “See on ideaalne võimalus oma teadmiste ja oskuste proovile panekuks,” selgitas ta. Praegu lahendab Hiiepuu Nooreks Meistriks ettevalmistumiseks pea iga päev kaheksa tundi selliseid ülesandeid, mis ka võistlusel ette võivad tulla.

Hiiepuu valis mehhatroonika eriala seetõttu, et talle meeldib tehnika, selle putitamine ning probleemidele lahenduste leidmine. Praegune õppetöö on peamiselt üles ehitatud praktikale, mis talle ka väga sobib.

Heaks mehhatroonikuks saamiseks tuleb tema sõnul olla oma erialal pädev. Tuleb hoida end kursis valdkonnas toimuvate tehnoloogiliste arengutega ning suuta ka muudatustega kaasas käia.

Hiiepuule meeldib kõige rohkem just see, et mehhatrooniku eriala pakub väga palju erinevaid väljundeid, mistõttu ei peaks töökoha leidmisega raskusi tekkima. “Eestis on heast oskustööjõust suur puudus ja kooli lõpetades on töökoht praktiliselt garanteeritud,” kinnitas ta.

Valikuvõimalusi leidub mitmes valdkonnas, loetles Hiiepuu, näiteks saab tööle asuda masinaehitaja, CNC-pingi operaatori, tööstusliinide seadistaja või elektrikuna. Lõpetamise järel saab astuda ka ülikooli, mis on ka Hiiepuul plaanis.

“Minu eesmärk on jõuda nii kaugele, et saan olla mõnes firmas peainsener, kes mõtleb välja lahendusi ja kontrollib nende elluviimist. Sooviksin välja mõelda tootmissüsteeme või masinaid, mis oleksid optimaalsemad kui hetkel kasutatavad ehk siis tegeleda innovatsiooniga,” seletab noormees

Mehhatroonikute võistlusülesanne Noorel Meistril:
• ehitada tootmisliin vastavalt instruktsioonidele või projekteerimistingimustele.

Noor Meister 2014 toimub 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, kus mõõtu võtavad üle 300 kutseõppuri 24 erialal, avatud on 10 töötuba ametite proovimiseks, kutseharidusmessil on kohal 32 ametikooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta!
Uuri lähemalt www.noormeister.ee