1. Superaju Daniel Tammet

Daniel Paul Tammet on britt, kes põeb epilepsiat. Mehel on aga fenomenaalne matemaatiline võimekus, suurepärane mälu ja võime keeli väga kiiresti õppida. Ta näeb numbreid värvide ja tunnetena ning suudab neid tänu omapärasele tunnetusele sama kiiresti liita-lahutada kui kalkulaator.

Mehe mõtteis on iga number kuni 10 000 erinevat värvi ja “tundub” erinev. Kui ta kalkuleerib, näeb ta tehteid maastikena. Ta selgitab, et näiteks 289 on väga koleda välimusega number, 333 on seevastu äärmiselt kena. Mees suudab lisaks kirjeldamisele numbreid ka maalida.

Tammet hoiab hetkel enda käes euroopa Pi-lugemise rekordit. Nimelt suutis mees viie tunni jooksul meenutada 22 514 Pi komajärgset numbrit. Ta räägib lisaks inglise keelele veel eesti, prantsuse, soome, saksa, hispaania, leedu, rumeenia, islandi, kõmri ja esperanto keelt. Eesti keelt on mees oma lemmikkeeleks nimetanud, sest selles on meeldivalt palju täishäälikuid.

Tammet on hetkel oma, Mänti-nimelist keelt loomas. Muide, selle keele üheks aluseks on just eesti keel. Mees on ka väga kiire keeleõppija. Et asja tõestada kaasati Daniel ühte teleprojekti, mis teda testis. Nimelt pidi Daniel 7 päeva jooksul islandi keele selgeks õppima.

Nädal pärast ülesande teada saamist oli Tammet Islandi telesaates, kus ta täiesti veatult islandi keelt rääkis. Ta keeleõpetaja oli sellest hämmastunud ja pidas asja ebainimlikuks.

Siit saad Danieli kohta ka dokumentaalfilmi vaadata:

2. Sonarsilmadega poiss Ben Underwood

Ben Underwood on pime poiss, kelle mõlemad silmad pahaloomulise kasvaja tõttu eemaldati, kui ta 3-aastane oli. Sellegipoolest mängib ta korvpalli, sõidab jalgrattaga ja elab üsnagi normaalset elu.

Poiss on iseseisvalt selgeks õppinud kajalokatsiooni. Ta ei vaja juhtkoera ega isegi käsi. Ta plõksutab keelega ning kuulab, kuidas heli asjadelt tagasi kajab.

Ta on teadaolevalt ainus inimene kogu maailmas, kes kajalokatsiooni kasutada oskab. Sarnast asja kasutavad ka delfiinid ja nahkhiired.

Dokumentaalklippi temast saad näha siit:

3. Kummist kehaga poiss Daniel Browning Smith

Viiekordne Guinessi rekordi omanik “Kummipoiss” on maailma kõige paindlikuma kehaga inimene. Ta on käinud mitmetes saadetes, näiteks Oprah Winfrey saates, CSI:NY ja osalenud ka filmides, näiteks “Mehed Mustas 2”. Lisaks on ta osa võtnud “Cirque du Soleil” etendustest. Ta suudab kogu keha läbi tennisereketi suruda. Seejuures tõmbab ta oma õlad liigesest välja. Ta suudab akrobaatikat, milleks pole võimeline keegi teine kogu maailmas.

Videot temast näed siit:

4. Härra kõigesööja Michel Lotito

1950. aastal sündinud prantsuse meelelahutaja Michel Lotito on maailmakuulus kõigesööja (Prantsusmaal kutsuti teda Monsieur Mangetout nimega, mis tähendabki tõlkes härra kõigesööjat). Ta suutis seedida metalli, klaasi, kummi ja kõike muud. Näiteks sõi ta telereid, jalgrattaid ja isegi Cessna 150 eralennuki!

Mees suutis süüa kõike, mis talle suhu mahtus (suuremad asjad tükeldas ta enne söömaaega lihtsalt väiksemaks). Lennukit sõi mees 2 aastat. Lotito alustas ebatavaliste asjade söömist juba väiksena ja alustas avalikku esinemist 1966. aastal (16-aastasena).

Mees suutis teadaolevalt igapäevaselt umbes kilo ebatavalisi asju süüa. Söömise ajal tarbis ta suurtes kogustes vett ja mineraalõli, et ta kõht asjadele vastu peaks.

Arvatakse, et meeste seedetrakti seinad olid tavainimesega võrreldes umbes kaks korda paksemad ning et ta kõht oli arenenud ebatavalisi asju seedima. Ta maohape oli nii tugevaks muutunud, et ta suutis isegi metalli täielikult seedida.

5. Superhammastega Rathakrishnan Velu

2007. aasta 30. augustil (Malaisia 50. iseseisvuspäeval) oli Velul veel üks põhjus tähistada — ta murdis enda püstitatud rekordi ja tõmbas 297,1 tonnist rongi 2,8 meetrit. Hammastega.

Mis mehe saladuseks on? Ta õppis 14-aastasena India gurult ülima tehnika, mille abil ta kogu oma jõu ühte kehaosasse suunata suudab.

Vaata videot mehe rekordist siit:

6. Magneetiline mees Liew Thow Lin

70-aastane Malaisia pensionär Liew Thow Lin on tõeline magnet. Seda sõna otseses mõttes — ta suudab metallist esemeid enda naha külge “kleepida”. Mees avastas võime, kui luges artiklit Taimaa perest, kellel magnetilised omadused on.

Ta proovis pärast loo lugemist metallesemeid enda nahale kinnitada ja ta üllatuseks see õnnestuski. Mehe magnetilised omadused on nii tugevad, et ta suudab isegi triikraua enda rinna külge panna.

Lin lisas, et sama võime on ka ta kolmel lapselapsel. Kuidas asi toimib, pole teaduslikku selgitust leidnud.

7. Thai Ngoc — mees, kes ei vaja und

64-aastane Thai Ngoc pole pärast 1973 aastal üle elatud palavikku maganud. Ta on nüüd juba üle 11 000 öö üleval olnud. “Ma ei tea, kas see unetus on mu tervist mõjutanud või ei. Seni on kõik korras ja suudan samamoodi farmi pidada nagu kõik teised,” ütles mees.

Ta naine ütles: “Mu abikaasa magas hästi, aga nüüd ei suuda isegi alkohol teda pikali sundida.” Kui mees haiglas kontrollis käis, ei leitud tal ühtegi tervisega seotud probleemi.

Nüüd töötab Ngoc farmis päevases ja öises vahetuses — öösel on ta valvur. Lisaks on ta unetuid öid kalatiikide kaevamiseks kasutanud.

8. Valukuningas Tim Cridland

Tim Cridland ei tunne valu. Ta suudab silma pilgutamata enda käest nõela läbi suruda ning nüüd esineb ta selle õudusttekitava aktiga kogu USA-s. Teaduslikud testid näitavad, et Timi valulävi on ebainimlikult kõrge.

Lisaks valule kannatab mees ekstreemsel tasemel külma ja sooja. Et oma trikke turvaliselt teha, on ta anatoomiat õppinud, et ta nõelatriki tegemise käigus kogemata ühtegi tähtsat veresoont läbi ei torkaks.

9. Lõvitaltsutaja Kevin Richardson

Loomapsühholoog Kevin Richardson suudab lõvi kaisus kogu öö magada ja ta ei pea muretsema, et kaslane ta ära sööks. Ta suudab nende loomadega maagiliselt suhelda ning lõvid, leopardid, gepardid ning isegi hüäänid ei ründa teda.

Lõvid on ta lemmikud. Nendega võib ta muretult mängida, kuigi nende lõuad on nii tugevad, et suudaks terasest läbi hammustada. Tegu on ohtliku tööga, kuid see on Kevini kireks.

Videot mehest vaata siit:

10. Claudio Pinto — mees, kes suudab silmad peast välja suruda

Claudio Pinto suudab teha midagi, mida oleme näinud vaid multifilmides. Nimelt suudab ta oma silmamunad enda näost 4cm kaugusele välja suruda. See tähendab, et silmad on 95% ulatuses silmakoobastest väljas.

Pinto on mitme arsti juures käinud, ning arstid on kinnitanud, et nad pole sellist asja varem näinud. “See on lihtne viis raha teenimiseks,” ütles mees, “ma tunnen end õnnistatuna, see on jumala kingitus!”