Coco Chanel on öelnud, et olemaks asendamatu, peab inimene olema teistest erinev. Pikalt Eesti muusikamaastikul tegutsenud Metsakutsu võitis oma debüütalbumiga "Testament" Eesti Muusikaauhinnad 2011 "Parim hiphop album" kategoorias, mis annab aimu oskusest välja paista.

TMW-i publiku lemmiku tiitel on järjekordne näide muusiku asendamatusest kodumaisel hiphop skenel. Metsakutsu ise peab üheks teistest artistidest eristumise väljundiks seda, et toodab muusikat meie emakeeles. Kui üldiselt on TMW paljuski orienteeritud kodumaise muusika ekspordile, mistõttu esitab suur osa artiste oma loomingut just inglise keeles, siis Metsakutsu tunneb vajadust laulda eesti keeles. "Minule kõrvaltvaatajana tundub, et kodumaine publik tunneb, nagu talle oleks selg keeratud, kui muusika muutub inglisekeelseks. Küll mõnede eranditega, aga mulle tundub, et armastatakse ja hoitakse ikka rohkem emakeelset muusikat."

Kuna räppmuusikat jälgivad väga palju just noorema generatsiooni esindajad, kes igal pool oma lemmikuid on valmis toetama, siis usub Metsakutsu, et fännide lojaalsus on teine aspekt, mis talle võidu tõi.

EMT poolt välja pandud auhinnarahaga sööstab TMW-i publiku lemmik otsejoones stuudiosse, kus ahju pannakse küpsema uus plaat, mida maitsestatakse elektroonika, bassi ja pillidega. Loomingutaignas on ootamatud produtsendid kokku segatud tavatute lauljatega ja garneeringuks on imelik eestikeelne räpp. Metsakutsu vihjab ka, et hetkel on käsil selline lugu, mille lõpptulemus kõlaliselt on veel hetkel hoomamatu, kuna see on niivõrd eksperimentaalne.

Hiphopi tegemine Eestis ei ole kindlasti meelakkumine ja enamikel seda žanrit viljelevatel artistidel on muusika tegemise kõrval ka oma igapäevatöö, mis leiva lauale toob. Mõnes mõttes võib öelda, et tegu on kalli lõbuga. Millal muutub see aga nii kalliks, et ennast enam ära ei tasu? "Oma unistuste teostamine on kallis sellest hetkest, kus ohverdused hakkavad mõjutama teisi inimesi sinu kõrval. Nii kaua, kui unistus röövib ainult sinu isikliku uneaja või taskuraha, on kõik okei. Kui perel jääb midagi maksmata, kuna sa otsustasid endale stuudiomikrofoni osta, siis sellest hetkest on sinu unistus liiga kallis," arvab Metsakutsu ja lisab, et unistus peaks tegema inimest paremaks, vaid siis tasub endast anda enam kui mõistlik oleks.

Ise on Metsakutsu muusikaga seoses unistamist vältinud. "Mul on muusikaga olnud eluaeg selline suhe, et mul puuduvad mingisugused unistused temaga seoses. Mul pole kunagi olnud mingeid eesmärke või ootusi," räägib laulja ja lisab, et just selline suhtumine on võimaldanud tal muusikat teha ilma enda loomingut piiramata. "Ma ei tööta millegi suunas, vaid ma lihtsalt teen seda, mis mind õnnelikuks teeb," loodab ta, et tulevikus rõõm muusikategemisest ei kao. Kui see mingil hetkel aga peaks juhtuma, siis lõpetab räppar muusikategemise, sest tegeleda on mõtet ikkagi sellega, mis rõõmu toob. "Elus on kõige tähtsam olla õnnelik. Meile on antud see üksainus lühike aeg, nii et parem oleks, raisk, et see on mööda saadetud hea tujuga! Raisatud aeg, mille raiskamist sa oled nautinud, ei ole raisatud aeg!"

Igapäevase leiva toovad Metsakutsule lauale mõtlemine, joonistamine ja kujundamine. "See on minu kirg sama palju või natuke rohkemgi kui muusika," ütleb graafilise disaineri ametit pidav laulja. Muusika ja disain on oma olemuselt mõlemad loomingulised tööd, mis teineteist harmooniliselt täiendavad ning toetavad. "Olen parem disainer, kuna tegelen muusikaga ja olen parem muusik, kuna tegelen disainiga!"

Jättes kõrvale erinevad tiitlid, peab Metsakutsu enda suurimaks saavutuseks oma elu. "Olen suhteliselt kitsaste algvahenditega üles ehitanud väga rõõmurohke ja tegusa elu koos elukaaslase ning oma koeraga."

"Ära kunagi võrdle oma kordaminekuid teiste inimeste kordaminekutega, vaid võrdle neid oma enda saavutustega. Teised on osavad, paremad, kiiremad, aga sellel pole tähtsust. Kui sa oled teinud midagi paremini iseendast, oled õigel teel!" annab laulja nõu noortele unistajatele.