Olgu veel öeldud, et tivoli tuuri täpsem kava ei ole veel teada, kuid eeldatavasti läbivad karussellid suve jooksul mitmeid suuremaid maakonna keskuseid, mistõttu saavad paljud eestlased peadmööritavate kogemuste osalisteks.

Eeldades, et päris väikestest kohtadest liiguvad inimesed ikkagi meelt lahutama neile lähematesse ja suurematesse keskustesse, siis mõned sellised me luubi alla võtsimegi.

RAKVERE

Kõige pealt võtame suuna Rakverre, kust on muideks pärit sellised andekad eesti muusikud nagu Def Räädu, J.O.C ja Stupid F. Nendel meestel on tugev potentsiaal kodulinnas meelelahutust pakkuda.

Mõned aastad on Rakveres leidnud aset ka selline üritus nagu Punklaulupidu. Täiesti fantastiline üritus, mis on aset leidnud ajaloolisel Vallimäel. Kui seda traditsiooni ka edaspidi elus oleks võimalik hoida, siis saaks see nii mõnegi eestlase suvekalendris suure punase ristiga üles märgitud.

Muuhulgas pakuvad meelelahutust veel Rakvere Teater, Rakvere Rahvamaja, Rakvere Teatrikino, Rakvere Näitustemaja, Rakvere mõis ja mõisapark.

Kes aga juba Rakveres on, siis teadku, et Lääne-Virumaa on tuntud oma rikkaliku mõisadega asustatuse poolest. Üleevaate tähtsamatest mõisadest leiad SIIT!

Mitte kohalikel tasub Rakveres kindlasti ka vaatama minna ordulinnuse varemeid.

TARTU

Intellektuaalse elu keskus Tartu pakub nii tallinlastele kui ka teiste Eestimaa nurkade elanikele mitmesuguseid vaba aja veetmisvõimalusi. Kellel suveülikooli plaani ennast harima minna ei ole, see saab võtta osa erinevatest festivalidest, nautida Vanemuise teatri etendusi, Sadamateatrit ja Raekojaplatsi romantilisi välikohvikuid. Miks mitte parodeerida suudlevaid tudengeid ning seda ka jäädvustada! Spordihuvilisi ootab Tartu Ülikooli spordihoone, kus erinevat sporti harrastavad meeskonnad jõudu proovivad.

Emajõe ääres saab piknikku pidada, Toomemäel jalutada ja Pirogovil vabalt õlut rüübata. Luksus missugune!

Heade mõtete linnas toimuval saab silma peal hoida SIIN!

PAIDE

Paides on elanud eesti päritolu supermodell Carmen Kass. Kuigi siresäärt Paide linna tänavatel näha ei pruugi, siis silmailu pakuvad seal näiteks Paide vallimägi -ja torn.

Paide ja selle lähised pakuvad veel selliseid vaba aja veetmisvõimalusi nagu ratsutamine, jalgrattasõit, matkamine, vesiharrastus, kalastus. Uuri asja lähemalt SIIT!

HAAPSALU

Suve saabudes tõmbab eestimaalasi ikka mere poole. Populaarsele Pärnule pakub konkurentsi Haapsalu, mis on kaunis suvituskoht.

Laine ja Fra Mare tervisekeskustes saab nautida nii mudaprotseduure kui ka teisi spa-mõnusid. Aktiivse vaba aja harrastajaid ootavad Wiedemanni Spordihoone ja Haapsalu Staadion ning Spordihoone. Oma oskusi saab lihvida nii golfis, bowlingus kui ka tennises.

Kae lisa SIIT!

Kes mingil põhjusel rannamõnusid nautida ei soovi, see saab plaaži Haapsalu Veekeskuse vastu vahetada.

Jalutada ja lõõgastuda võib Paralepa parkmetsas ja rannas. Noori ekstreemsportlasi ootab seal skate-park.

Pole vist kedagi, kes suvel ei külastaks Pärnut, Saaremaad või Hiiumaad. Nautida rannamõnusid ning grillida sõpradega, mängida rannas võrkpalli, otsida jaaniussi ja korjata metsmaasikaid. Seda kõike pakub saabuv Eesti suvi - "väike, aga tubli"!

Ole lahke ja paku kommentaaridesse ideid, mida on Sinu kodukandil pakkuda!