Seal andis ta tollele mehele vaadata oma mingit kontot, mis asus väga kahtlasel leheküljel ja oli seotud geidega. Sealt hakkasidki mu küsimused pihta, aga temaga ma ei julge sellest rääkida! Ma ei taha ka, sest see tundub kuidagi nii vale!

Ma tunnen ennast reedetuna, kuigi samas ma ei tea, äkki ma lihtsalt mõtlen asju üle. Ma olen segaduses! Kas ta võibki gei olla? Kas ma peaksin temaga sellest rääkima? Kui jah, siis kuidas? Mul pole sellist olukorda varem olnud - ma ei tea, kuidas käituda ja mida teha. Andke palun nõu.

Kaire, 20

Dr. Noormann vastab

Meeste homoseksuaalsust käsitleb meditsiin kui geneetilist, kromosomaalset või endokrinoloogilist sättumust, mis on heteroseksuaalse mehelikkuse röövind 3% meestest. Sellele lisandub veel mittebioloogiline homoseksuaalne orienteeritus – kasvatus, pedofiilse kohtlemise kogemus, mõjutused jmt.

Meditsiinilisel põhimõttel „homoseksuaali bioloogiline seisund on paratamatus“ ei tohi me neid halvustada ja psühholoogilisel põhimõttel „inimese keha on tema võõrandamatu omand“ ei saa homoseksuaalsust ka hukka mõista, kuni ta sellega teisi ei kahjusta ja elulaadina peale ei suru. Igasuguseid sättumusi, huvisid, maitseid on igal inimesel õigus oma saladuseks pidada. Nii oleks ülekuulamine kohatu.

Aga kui see kahtlus süveneb, otsi teie suhetesse sobivat võimalust ja tava sellest rääkida. Kui ta on tõesti gei, on naisel end sellesse suhtesse raske sobitada. Ühelt poolt nagu truudusetus, aga kuna teist naist mängus ei ole, pole ka armukadeduseks justkui põhjust.

Teie Dr. Noormann

Jaga
Kommentaarid