Üks edukas inimene ütles mulle kunagi: "Enne 30ndat elusaastat ei saavuta inimesed edu, sest neil on laual liiga palju asju." Ta ei öelnud mulle mitte midagi muud. Ma läksin koju ning mõtlesin terve tee sellele lausele ning sellele, mida ta sellega öelda soovis.

Meil on hobid ning me oskame erinevaid asju ning sellest olenevalt kulutame me ka oma aja erinevatele asjadele. Meil on visoon edust ja me töötame justkui selle plaani kallal, kuid tegelikult ei tööta ka. Mida ma sellega öelda tahan? Seda, et me tegelikult ei investeeri oma aega plaani täideviimiseks, sest me reaalselt raiskame oma aega mitmele asjale. Kasutan sõna "raiskama", sest mingil hetkel selgub, et see asi, millele aega on pühendatud, ei väärinudki seda aja investeeringut.

Absoluutselt igal inimesel on midagi, milles ta eriti osav ja hea on. Võimalik, et see on mingi anne, kuid kes teab - äkki on see hoopis mõni iseloomuomadus? Võib-olla on inimene hea suhtleja ning võiks vabalt müügivaldkonnas tegutseda. Aga ehk on tal hoopis hea lauluhääl ning temast võiks laulja saada. Igatahes on igal inimesel midagigi, mis on eriline ja vääriks edasiarendamist. Selle asja avastamine võib võtta aega, kuid fakt on see, et see avastus saab tehtud ning siis on saabunud aeg, mil teised asjad tuleks laualt visata ning kogu aeg pühendada vaid sellesse.

Seda ei tehta ning tegeletakse ikka endiselt mitme erineva asjaga korraga, mis on teatud mõttes ka hea, kuna sellisest tegevusest on võimalik kogemusi ja oskusi ammutada. Kurb on aga see, et kaheldakse selles, et see "õige asi" on just tema jaoks see õige. Nii proovitakse veel rohkem asju, et leida see õige asi, millega kaugele jõuda.
Mõnel on ka see probleem, et ta kahtleb selles, et see tema anne või omadus on midagi väärtuslikku.

Absoluutselt igal inimesel on midagi väärtuslikku ning ta oskab midagi teha nii, nagu teised ei oska. Seega, kui oled leidnud selle enda erilisuse, tuleb hoolitseda vaid selle eest, et sa leiaksid piisavalt aega, et sellele pühenduda. Muidugi ära unusta oma vanu hobisid, mis on sinuga kaasas käinud, kuid põhiliselt tuleb keskenduda sellele ainsale asjale. Olgu selleks siis mõne iseloomujoonu edasiarendamine või mõne oskuse kasutamine.