Üliõpilaskorporatsioonid on ülikoolide juurde kuuluvad pika ajalooga tudengiorganisatsioonid, millest vanimate väärikad juured ja traditsioonid ulatuvad koguni üle-eelmisesse sajandisse. Tegu on sõpruskondadega, millega liitutakse tudengieas ning mille tugevad sidemed ja ühtekuuluvus võivad kesta igavesti.

Kui enamasti on tudengiorganisatsioonid seotud mõne kindla erialaga, siis korporatsioonid koondavad kõikide erialade tudengeid ja eesmärgiks on üldise sõpruskonna, seltskondliku kasvatuse ning lõbusa tudengiaja tagamine. Veel küllaltki hiljuti peeti just korporatsiooni kuulumist üheks õige tudengielu eelduseks.

Korp! Sakala liikmena saab juba esimesel semestril näha ja kogeda rohkem kui terve gümnaasiumiajaga. Täiesti tavaline on spontaanselt otsustada, et võiks juba järgneval päeval minna Riiga ja seal mõned päevad kohalikes korporatsioonides ringi vaadata. Või saada põhjanaabritelt kutse Soome vabariigi 100. aastapäeva pidustustele. Või siis sootuks hiilida mõne teise korporatsiooni ruumidesse ning pidada seal kiirelt maha üks vägev oma üritus. Ette on tulnud kõike alates reisimisest, teiste korporatsioonidega peenest aasimisest kuni selliste lihtsate asjadeni nagu südatalvine grill.

Korporatsioonis ei näe ainult tudengielu, vaid ka kõike muud. Lisaks harivatele üritustele ja unustamatutele pidudele kohtud sa inimestega igast vanusest ja eluvaldkonnast. Keegi ei pilguta silmagi, kui uksest astub sisse mõni liikmest tähtis ühiskonnategelane, kirjanik või poliitik. Mis selle juures kõige parem on? Korporatsioonis istudki sa nende samade meestega koos maha ja võid rääkida nagu võrdne võrdsega. Samuti pole nad lihtsad pealtvaatajad, vaid löövad kaasa kõigis üritustes nagu iga tudengistaatuses liige.

Lisaks lõbule ja tutvustele saab korp! Sakalas omandada väärt juhtimis- ning korraldusoskusi. Korporatsiooni ei juhi müstilised figuurid kuskil kardinate taga, vaid selle liikmed ise, kelle seast valitakse esimehed ja muud ametimehed – kõik saavad osa selle mitmesajaliikmelise organisatsiooni juhtimisest. Kogu see vastutus ja kogemused ei erine palju päris tööst, mistõttu on tegu suurepärase ettevalmistusega tulevaseks eluks.

Seega on korporatsioon mitmes mõttes sinu tuleviku vundament. Sa omandad seal oskusi, teadmisi ja tutvusi, mis sind eluks valmis seavad ning tulevastel töökohtadel teenivad. Samuti saad endale sõbrad ja mälestused, mis kestavad igavesti.

Loe korp! Sakala kohta lisa siit, ja tule avatud uste päevale!

Jaga
Kommentaarid