Hispaaniat saab nimetada turismimaaks. Pürenee poolsaarel asuvat riiki külastab aastas üle 50 miljoni turisti, olles nii maailmas üks enim külastatavaid riike. Kuid miks ei peakski turistid valima oma reisisihtkohaks just Hispaaniat, riiki, mis pakub midagi igaühele: päikest ja randu, imeilusat loodust, kuid hulganisti avastusi ka kunsti ja arhitektuuri armastajale ning söögielamusi toidunautlejale.

Hispaania koosneb 17 iseseisvast regioonist. Kui näiteks Andaluusia on oma asukoha poolest hea rannapuhkuse piirkond, siis Kastiilia, Aragon ning Madrid pakuvad just näiteks ajaloolisi vaatamisväärsusi, kultuuri. Kuigi ametlik riigikeel Hispaanias on hispaania keel, siis erinevad  piirkonnad omavad ka kohalikke keeli, mis nendes piirkondades on ametlikud. Nii räägitakse näiteks Kataloonia regioonis katalaani keelt, Baskimaal baski keelt ja Galiitsias galeegi keelt.

Rannapuhkuseks on Hispaania ideaalne: rannajoon on üle 7000 kilomeetri pikk, aastas üle 300 päikesepaistelise päeva ning soe kliima, lisaks Vahemerele saab ujuda ka Biskaia lahes ning Atlandi ookeanis. Kel aga rannas lesimisest villand, võib minna uudistama hispaania arvukatesse rahvusparkidesse või mägedesse või hoopiski veeta lõbusat aega koos pidusid armastavate hispaanlastega.

Hispaania ei ole mitte tuntud ainult oma randade ja palmidega. Mitmed tuntud kunstiinimesed ja kirjanikud on pärit Hispaaniast ning linnades nagu näiteks Madrid või Barcelona leiab hulganisti kunstigaleriisid ja muuseume ning arhitektuuriliselt väärtuslikke hooneid. Madridis tasub külastada näiteks Prado muuseumi, Reina Sofia kunstimuuseumi. Barcelonas asub näiteks kuulus katedraal La Sagrada Familia, samamoodi ka Picasso muuseum. Hispaanias leidub tohutul hulgal kohti, mida ei tasuks külastamata jätta.

Riigi külastamisel ei tohiks proovimata jätta ka kohalikke toite. Toitumistavad on küll piirkonniti veidi erinevad, kuid oma kvaliteedilt ning mitmekesisuselt on hispaania köök üks parimaid maailmas. Hispaania köögis kasutatakse ohtralt oliivõli, valmistatakse maitsvaid rooge vahemereannidest ning tänu kliimale on võimalus kasutada toitudes palju puu- ja juurvilju. Kui mereäärsetel aladel süüakse palju just kala, siis sisemaal on rohkem levinud liha. Kui rääkida kõige levinumatest roogadest, siis on nendeks kahtlemata tortillad, mis põhimõtteliselt eesti keeli on omlett, paella (riisiroog, gazpacho (külm tomatisupp) ja veel mitmed põnevad road, mis maitsmist väärivad. Unustada ei tohiks aga ka suupisteid, tapa’sid.

Hispaania näol on tegemist suure ja kireva maaga, kus leidub kõike. Seda kõike üles kirjutada on võimatu ning nii tuleks see maa avastada igal ühel endal. Uute avastusteni!