Klaverite kogumaksumuseks oli ca. 2 miljoni krooni ja selliste instrumentide olemasolu loob eesti noortele pianistidele hetkel parimad õppetingimused. Veebruari algul toimub samadel pillidel vabariiklik noorte pianistide konkurss.

Kahe klaveri “lahti mängimiseks” esineb kontserdil plejaad tipp-pianiste — Irina Zahharenkova, Peep Lassmann, Tanel Joamets, Mati Mikalai, Ralf Taal, Lembit Orgse ning kooli õpilased ja vilistlased.

Kontserdi lõpetab Tauno Aintsi selleks ürituseks loodud uudisteos „Vaikselt ja valjusti“ koorile, pianistidele ja 2 lugejale (Evelin Pang ja Hele Kõre — kes kontserdil ka pianistidena üles astuvad). Enne kontserdi algust avatakse kooli fuajees Alo Põldmäe fotonäitus “Neeruti muusikalised puud”.

Käesoleval aastal oma 90. sünnipäeva tähistavas Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis on õppinud Arvo Pärt, Neeme Järvi, Eri Klas, Erkki-Sven Tüür, Veljo Tormis, Olav Ehala, Vardo Rumessen, Lilian Semper ja paljud teised tuntud muusikud ning kõige rohkem rahvusvahelisi konkursse võitnud eesti pianist Irina Zahharenkova.