Eesti Kunstiakadeemia pakub õppimiseks enam kui 30 erinevat loomingulist eriala – alates traditsioonilisematest vabadest kunstidest, nagu maal või graafika, ning lõpetades tehnoloogilisemate ja rakenduslikemate aladega, nagu arhitektuur või interaktsioonidisain.

Populaarsemate erialade hulka on viimastel aastatel kuulunud näiteks fotograafia, sisearhitektuur ja arhitektuur, aga ka disainialad, sh moedisain, tootedisain ja graafiline disain.

Tulevik ühildab kunsti ja tehnoloogia

Populaarsemate erialade kõrval arenevad tehnoloogiaga käsikäes ka kõige traditsioonilisemad erialad. Kas või näiteks keraamika eriala, kus üheks uuenduslikuks töövahendiks tänapäeval on 3D-saviprinter. Sellisel juhul algab keraamiku tööprotsess hoopis arvutis, kus vastavate 3D-programmide abil toimub suurem osa loomingulisest tööst. Alles seejärel asub masin teost printima.

Samuti on muutunud tekstiilidisain, mis pakub tänapäeva tehnoloogia abil üha huvitavamaid võimalusi. Mitte ainult tuleviku, vaid juba ka praeguste tekstiilidisainerite käe alt sünnib nutikaid tekstiile ja mitmesuguseid interaktiivseid tekstiililahendusi.

Näiteks on loodud lastele mõeldud voodipesu, mis "ärkab ellu" nutiseadme abil ja aitab jutustada unejuttu. Lisaks tehnoloogiaga põimumisele on tekstiilidisainis ja mujalgi üha olulisemateks teemadeks saamas eetilisus, taaskasutus ja jätkusuutlikkus.

EKAs õppimise eripäradest rääkides kuuleb nii sealsete õppejõudude kui ka tudengite suust tihti, et EKA õpetab eelkõige iseseisvalt mõtlema. Ja mõtlevaid ning loomingulisi inimesi on vaja igal ajal – tulevikus ehk isegi rohkem kui kunagi varem.

Kui sa tahaksid valdkonnast rohkem teada saada või tutvuda näiteks Eesti Kunstiakadeemia valikute ja võimalustega, tule 7.–8. detsembril Tallinnas toimuvale „Teeviidale”. Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi „Teeviit 2017” noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid