Tallinna päeva hommikuorienteerumine

15. mail algusega kell 9 korraldavad noored MTÜ-st Spordicom Tallinna päeva hommikuorienteerumise, kuhu on osalema oodatud nii koolinoored kui ka teised huvilised. Neljakilomeetrine võistlusrada algab Linnahalli ees ning kulgeb peamiselt mere ääres, läbides Kultuurikilomeetrile jäävaid olulisi maamärke, sealhulgas ka Patarei vangla ja Lennusadama territooriumit.

Üritusega soovitakse osalejatele pakkuda võimalust avastada Tallinna vaatamisväärsusi, nautida mereäärset liikumist ja saada lisaks ka uusi teadmisi.

Registreerimine ja lisainfo: www.tallinn.ee/hommik.

Fotoretk Lasnamäel

15. mail saavad fotograafiahuvilised nautida Lasnamäe võlusid läbi kaamerasilma koos noorte fotograafidega ühingust Photowalk Estonia.

Tallinna päeval toimub kaks fotoretke, millest esimene saab alguse kell 16 Pae pargist ja teine kell 18 aadressilt Ümera 35. Mõlemad retked kestavad kokku tund tund kuni poolteist ja osalejatel ei ole vaja kaasa võtta muud kui endale sobilik fototehnika. Tehnikaks sobib nii nutitelefon, kompaktkaamera, peegelkaamera vm, oluline on, et pildi jäädvustamise võimalus olemas oleks.

Ürituste peamine eesmärk on avastada uusi ja vanu perspektiive Lasnamäest kui ühest mitmetahulisest ja väga suurest osast Tallinnas, arendada ühiseid fotograafiaoskusi ning kohtuda uute nägudega, kelle pilte ja tegemisi märkame võibolla ainult Instagramis.

Fotoretke elluviijateks on noored Photowalk Estonia grupist, kes korraldavad ühiseid pildistamisretki, millega on oodatud ühinema kõik fotohuvilised, olenemata eelnevatest oskustest või tehnika tasemest.

Registreerimine ja lisainfo: www.tallinn.ee/fotoretk.

Tallinna päeva kultuuriralli

Kultuuriralli on täiesti esmakordne üritus noortele, kuhu oodatakse osalejaid vanuses 14-19.
Üritus ise kujutab endast seda, et üheskoos külastatakse tervelt kuue tunni vältel huvitavaid ja atraktiivseid kultuuriasutusi ning saadakse osa põnevatest lugudest ja seikadest. Külastusi viib läbi giid, üritus toimub kell 9-14.

Plaanis on käia tutvumas Rahvusooper Estonia, Tallinna Linnateatri ja Tallinna Linnamuuseumi majadega. Kultuuriralli peakorraldajaks on noored Tallinna linna noortevolikogust. Lisainfot leiab Facebookist.

Tallinna päeva noorteprogrammi lõpetab meeleolukas noortebändide kontsert Vabaduse väljakul algusega kell 16.30. Üles astuvad noortebändide konkursilt tuttavad kollektiivid, nagu Fuqtual, Up the Sky, 3Ainsus.

Kogu Tallinna päeva kavaga saab tutvuda huvi.tallinn.ee portaalis http://huvi.tallinn.ee/uritus/tallinna-paev-0#.