"Oleme kahetsusega sunnitud teatama, et peame oma Vene tänava pesaga hüvasti jätma. Jah, tõepoolest, see on ühe (või siis juba teise) ajastu lõpp," teatab Kultuuriklubi Kelm, mis alles 2015. aasta kevadel endisest Kodubaarist Vaimu tänaval restorani Egoist endistesse ruumidesse kolis.

"Need ruumid on meiega koos näinud pidu ja pillerkaart, rokki ja regget, pisaraid ja pipragaasi, teatrit ja tehnot. Aitäh igaühele teist, kes meid sel ilusal ajajärgul külastamas käisid! Sest Kelm on siiski lõppeks eelkõige idee ja inimesed. Idee ühest vabast loomeruumist ja inimestest, kes selle oma loomingu ja elurõõmuga täidavad. Senikaua, kui see idee ja need inimesed edasi tegutsevad, elab ka Kelm edasi," kirjutavad koha eestvedajad.

Hetkel ei osata öelda, mis Kelmist täpsemalt edaspidi saab: "Teeme omalt poolt kõik, et saaksime ikka pikalt ja rõõmsalt “Näeme Kelmis!” teineteisele edasi hõigata. Varsti võibolla lihtsalt veidi teisiti, kui seni. Kuid eks meil olegi kombeks iga natukese aja tagant asju taas veidi pea peale pöörata. Muidu oleks ju igav."