Tema loost sai meediasensatsioon, mida kajastasid kõik väljaanded. Kohtuasi oli teemaks vestlussaadetes, selle üle heitsid nalja koomikud ning arutlesid poliitikud, vahendab New York Times.

Inimesed kartsid, et Ameerika õigussüsteemist saab naljanumber. Kõik leidsid, et kohtuasi oli Liebeck'i jaoks lotovõit. Pealkirjad, kus seisis, et vanem daam kaebas McDonald'si kohtusse liiga kuuma kohvi eest ja sai kahjutasuks 2,9 miljonit dollarit, olid kõikjal. Mida kogu maailma meedia aga ei teadnud tänaseni, olid faktid. Tegu on ühe kõigi aegade kõige ebaõiglasemalt tõlgendatud looga Ameerika meedias.

Kuum kohv tekitas Liebeck'ile kolmanda astme põletushaavad. Naisel oli nii valus, et ta läks šokiseisundisse. Liebeck viidi kohe haiglasse, kuhu ta jäi nädalaks. Põletushaavad katsid enam kui 16% tema kehast. 6% neist olid kolmanda astme põletushaavad. Raviarved ulatusid 10 000 dollarini.

Liebeck kirjutas McDonald'sile ja palus neil oma kohvitemperatuuri mõõta ning alandada ja korvata ettevõttel tema haiglakulud. McDonald's pakkus naisele kahjutasuks 800 dollarit. Naine ei olnud kunagi varem kedagi kohtusse kaevanud, kuid tegi seda siis, kui püüded kaks korda probleemi kohtuväliselt lahendada, vilja ei kandnud.

Liebeck'i advokaadi sõnul oli kohv ebamõistlikult kuum ja seega äärmiselt ohtlik. "Ma ei teinud seda raha pärast, ma tahtsin, et nad kohvitemperatuuri langetaksid, et teised inimesed ei peaks sama läbi elama, mida mina pidin," ütles Liebeck.

McDonald'si poliitika oli serveerida kohvi 82 C kraadi juures, see on umbes 30 C kraadi rohkem kui tavaline kohv, mida serveerivad kodused kohvimasinad. Nii kuum vedelik nagu McDonald'sis, võib ekspertide sõnul tekitada kolmanda astme põletushaavad juba 15 sekundiga. Mitmed McDonald'si kliendid tunnistasid, et nad on kuuma kohvi tõttu põletada saanud. Seda tõestati ka kohtus. McDonald'si toode oli ohtlik, kuid ettevõte ei nõustunud temperatuuri langetama.

Lugu pälvis rahvusvahelisi kajastuse, kuid lood läksid aina lühemaks ja keskendusid vaid hiigelsummale, kuid mitte faktidele. Samuti ei näinud inimesed kohutavaid fotosid Liebeck'i põletushaavadest.