Spinning on vastupidavust arendav hoogne tund sisejalgratastel. Spinningus on, nagu aeroobikaski, kümneid erinevaid stiile ja võimalusi tunni läbiviimiseks. Tund toimub treeneri juhendamisel ja enamasti kaasakiskuva ja kiire muusika saatel. Põhielemendiks on pidev jalgrattal väntamine, mille kiirust ja raskusastet reguleeritakse vastavalt tunni iseloomule.

Enamasti alustatakse rahulikus tempos, peale mõneminutilist soojendust tõstetakse kiiruse ja raskuse suurendamisega intensiivsust. Sel viisil on pulsisagedust (ja seega ka organismis toimuvaid protsesse) lihtne reguleerida. Kuna üldjuhul on spinning intensiivne aeroobse iseloomuga tund, sobib ta suurepäraselt vastupidavuse arendamiseks, kardiotreeninguks ning rasvapõletuseks.

Spinningutund sõltub suures osas treeneri ideedest ja fantaasiast. Tund võib koosneda vaid üksluisest väntamisest, või vastupidiselt, — olla lisaks jalalihaste treenimisele suunatud ka ülakehale. Selleks kasutatakse peamiselt kätekõverdusi ning erinevaid harjutusi hantlitega. Selline tund nõuab aga juba omajagu koordinatsiooni ning sellevõrra ka paremat füüsilist vormi.

Tund ei pruugi toimuda üksnes rattal, vaid vahepeal ka põrandal. Viimane variant on siiski vähelevinud, ratta pealt tullakse maha enamasti vaid tunni lõpus enne venitust, sest mitmeid harjutusi on rattal istudes ebamugav teha. Ühesõnaga, võimalusi tunni põnevaks läbiviimiseks on lugematu hulk.

Spinning on puhtalt aeroobne trenn, mis arendab vastupidavust, tugevdab südant ja veresoonkonda ning kasvatab lihaseid ning põletab liigset rasva. Rattatundi peetakse kaalulangetamisel aeroobikast efektiivsemaks, sest ta mõjub kõige enam just kriitilistele piirkondadele — jalgadele ning tuharatele, kus on liigsetest kilodest kõige raskem vabaneda. Ilmselt just seetõttu ongi spinning nii palju poolehoidjaid leidnud.

Kuna koormuse reguleerimine on spinningus lihtne, sobib tund nii algajatele kui ka heas füüsilises vormis olevatele naistele/meestele. Spinning on muuseas üllatavalt populaarne meessoo hulgas, kellele tundub jalgrattasõit vastupidavuse arendamiseks meelepärasem kui naiste seas aeroobikatunnis kaasa vehkida.

Spinningutunnid toimuvad praegu Tallinnas ja Tartus. Kui tavaline jalgrattasõit on ajapikku üksluiseks muutunud, pakub spinning kahtlemata oodatud vaheldust. Iseäranis just talvel, kus sõiduvõimalused siinmail kaunikesti ebasobivad.