Lemmikute valimine on raadio Elmar jaoks saanud juba traditsiooniks. Nelja aastaga on saadud teada, et eestlaste lemmiknäitleja on Marko Matvere, lemmiklaul on Ruja "Suudlus läbi jäätunud klaasi", lemmiklaulja on Ivo Linna ja lemmikansambel Kukerpillid.

15-21. veebruarini 2010 valis Elmar rahva lemmik Eesti raamatut. Kuulajad said terve nädala jooksul helistada toimetusse, saata sõnumi või kirjutada e-mail oma lemmikraamatu pealkirjaga. Lemmikraamatu selgumisele aitas kaasa ligi 1500 raadiokuulajat. Ülekaalukalt võitis Oskar Lutsu "Kevade".

Raamatu, mis algab kõigile tuttavate sõnadega: "Kui Arno isaga koolimajja jõudis, olid tunnid juba alanud", autor debüteeris hoopiski luuletustega ning enne "Kevade" ilmumist saavutas ta ajakirjanduses tuntuse oma huumorikate vestetega.
Oma Palamuse koolipõlve kujutava romaaniga "Kevade" I-II (1912, 1913) sai Oskar Lutsust rahva seas peaaegu üleöö kõige enam loetav autor. O. Luts on olnud kõige enam mängitavaks autoriks Eesti teatris, lisaks lühikomöödiatele "Kapsapää" (1912) jt. on korduvalt dramatiseeritud jutustusi ja romaane ("Kevade", "Suvi", "Sügis", "Tagahoovis" jt). O. Lutsu teostest on valminud ka mitmeid ekraniseeringuid ja animafilme.

Elmari Lemmikraamatu esiviisik sai alljärgnev:
1. Oskar Luts "Kevade"
2. A.H. Tammsaare "Tõde ja õigus"
3. Silvia Rannamaa "Kadri. Kasuema"
4. Andrus Kivirähk "Rehepapp"
5. Egon Rannet "Kivid ja leib"

Esikümnesse mahtus ka üks lasteraamat - 10ndale kohale jõudis Eno Raua kirjutatud "Sipsik".

Kallis lugeja! Milline on Sinu lemmik Eesti raamat?