Aasta kleit: Eesti metalne öösinineMeie Ene-Liis Semperi tehtud Eesti Urban Symphony helklev…

Aasta kleit: Eesti metalne öösinine
Meie Ene-Liis Semperi tehtud Eesti Urban Symphony helklevad-sillerdavad kleidid! Vaieldamatult Eurovisiooni 2009 ilusaimad ja stiilseimad. Põhjamaine ja jäine metalne sinine nagu öine merepind sobis Sandra salapärase olekuga kui valatult. Ja eristus tänavuses heledate haldjakleitide tulvas. Perfektne: glamuuri kogu raha eest ja ei ainsatki stiilivääratust komplektis!
Aasta vormirõivas 1: haldjakleidid
Aasta valitsevaks euro-naistemoeks osutusid antiikse Kreeka-Rooma drapeeringutest inspireeritud heledates pastelltoonides voogavad haldjarüüd. Sellises «vormirõivas» astusid lavale järjest nii Poola, Sloveenia, Horvaatia kui ka Venemaa. Samast kategooriast olid ka vähem lendlavad Norra taustakoor, Küprose ja Slovakkia lauljad. Korralik lauljarõivas, maitsekaks kontrastiks teisele valitsevale trendile - kõiksugu odavavõitu, iga hinna eest ihu paljastavatele ribadele, narmastele.
SLOVEENIA
NORRA
VENEMAA
Aasta vormirõivas 2: husaarijakk
Euro-meestemoes kordus moepealinnade lavalaudadel laineid löönud ning noorikuid hullutanud emogrupi My Chemical Romance poolt popiks kantud husaarijakk. Nüüd on militaarvest jõudnud siis iga piiririigi tanelpadari selga. Makedooniast kuni Aserbaidžaanini.
ASERBAIDžAAN
MAKEDOONIA
Aasta tõmbenumber: sakslase püksid
Oh, kus need Hollywoodi-Oscari hõbehelkpüksid küütlesid! Nagu veealune kalanahk. Pimestasid lausa nii, et Saksa peamiseks pilgupüüdjaks mõeldud Dita von Teese nende pükste sära taustal välja ei paistnudki. Peaks ikka valima - kas panustada pükstele või Ditale, mõlemast head küpsist kokku ei küpseta.
SAKSAMAA
Aasta kitš: Ukraina Spartakused
Ukraina kolm Spartakust olid tänavuse kitši-paraadil kirsiks tordil. Vägilaste ainsaks ihukatteks olid hõbepaberist gladiaatorite niudevööd, sandaalid ja harjastega kiivrid. Madonna, Britney ja Kyle'i taustahüppajate klassi varustus! Vaat et alasti, kandsid nad Svetlanat kätel, vurritasid õhus ja vedasid galeeriorjade kombel ühest lava nurgast teise. Silmarõõmuks nii nais- kui ka geipublikule. Samal ajal, kui ka mehed said kogu raha eest naiseihu - higiselt tuharaid raputavalt meelalt staarilt. Aga võimle mis sa võimled ja siputa mis siputad - kõike kokku sai nii vänges kontsentratsioonis, et esikümnesse välja ei murtud.
UKRAINA
Aasta kämp: Amsterdami diskokerad
Eesti Sandra järel tulid eelvoorus lavale kolm vaat et sama sillerdavates ülikondades Hollandi staažikat diskokera, kelle vahel lasi puusanõkse charlestoni rõivis mammimõõtu transvestiit. Tõi küll muige huulile, ent litrid jäägu ikka noorte tüdrukute kanda, mitte õllekõhuga hallikarvalistele karudele.
HOLLAND
Aasta rahvariie: Moldova saapafetiš
Kus aga väikese, aga tubli Moldova Nellyl on värvilisi saapaid! Tal on neid kohe mitu paari. Ühed - punased - olid koduse  Chisinau televisioonimaja 5. stuudios proovi tegemiseks (millest klipike ka netti lekkis ning mille peale publikum juba õhkas õndsalt, et kui hea pila! Kuid peatselt jõudis kohale ka ametlik turismivideo, mis pilateooria nullis). Moskva lavale tõmmati talle jalga aga tuliuued lillad samsist saapad. Ja kas on ükski Moldova tütar julgenud enne nii mini rahvarõivast selga panna!
MOLDOVA
Aasta parim komplekt: Balkani valgekaartlased
Bosnia & Hertsegoviina rock'n roll elustiilist veenvalt räsitud nägudega bänd arendas laval uute lavakostüümidega oma liigagi mitmekihilist etteastet edasi. Kui videos marssisid nad romantiliselt militaarsetes vormides, taustal lehvivate punalippudega kolhoositarid, siis Moskva lavale ilmuti üleni valges. Militaarne ja valge - mis hoopiski rahu ja puhtuse ning pigem patsifistliku aadlivärvina tuntud. Milline kontrast ja korralikult viimistletud kostüümiharmoonia!
BOSNIA & HERTSEGOVIINA
 
Aasta ämbrid
Island. Kui rikka naabri, Rootsi hane-kleit olla maksnud 40000 eurot, siis vaese kriisi-puretud Islandi inglihäälne Johanna pidi leppima mitme nulli võrra odavama variandiga. Seda vapram tegu, et pisisaareriigi piiga laulis oma ballaadi finaalis koguni hõbemedalile. Sest vaevalt see rüüsidega tordikleit ta edule kaasa aitas. Jäik ning kortsuline, polnud see niigi toeka kehaehitusega kaunitarile kaugeltki mitte sobivaim riietusese.
Serbia saatis europüünele väga veidra mitmemõttelise koosluse. Solist jäledalt võidunud sinepikollase pintsakuga ja blondeeritud mikri-soenguga karu. Siis lõõtsamees teddy-boy soenguga ja nahkriietuses! Lisaks kargas laval mitmemiljonilise lastega euroauditooriumi ees ringi kolm kitsehabemega kiilakat - just seda tüüpi, kelle eest emad tütreid hoiatavad (ja isad poegi).
Rumeenia laulis, kuidas Balkani tüdrukutele pidutseda meeldib. Selle näitlikustamiseks kappas solist lavale nelja murueide tütre saatel. Niudeil räbaldunud kleidivared tegid «puust ja punaseks», kui kõvad peotšikid Rumeenias on - pidu hommikuni ja kleit ribadeks.