Vesiehitus ja veekaitse

Oled vahel mõelnud, kuidas jõuab puhas vesi mööda torustikku sinuni, kuidas valmivad tammid või kuidas puhastatakse reovett? Vesiehitus ja veekaitse on insenerieriala, kus fookuses on vesiehitised, kuivendus ja niisutus, veevarustus ja kanalisatsioon, reovee puhastamine ning jäätmetega seotud keskkonnaprobleemide lahendamine. Kuna me kõik tahame, et puhas vesi oleks õigel ajal õiges kohas, on veeinseneride järele tohutu nõudlus. Kui tahad suuri asju korda saata ja tehniline taiplikkus ei jää ambitsioonile alla, siis on see eriala just sulle!

Keskkonnaplaneerimine ja maastikukujundus

Ehk oled näinud, et Sinu lapsepõlve mänguväljakule on antud uus elu? Või oled märganud mõnd äsjavalminud parki, mis pakub nii silmailu kui ka praktilist lahendust muidu tühjana seisnud maalapile? Nii nagu arhitekt kavandab hooneid, kus inimestel oleks hea elada ja töötada, loob maastikuarhitekt mugavaid, turvalisi ja huvitavaid maastikuruume. Tänapäeva linnastuvas ühiskonnas hinnatakse väga rohelust ning huvitavaid ja funktsionaalseid lahendusi linnakeskkonna paremaks kasutamiseks. Keskkonnaplaneerimise ja maastikukujunduse eriala pakub võimalust omandada baasi maastikuarhitekti kutse omandamiseks magistriõpingute järel.

Veterinaarmeditsiin

Kas pead lugu loomade tervisest ja heaolust ning sooviksid ka ise sellesse panustada? Julged sa ligi astuda nii abi vajavale hobusele kui ka sülekoerale? Eesti Maaülikool on ainus koht Eestis, kus on võimalik veterinaarmeditsiini õppida. Kogenud õppejõud, rohke praktika, vinged laborid ning võimalus praktiseerida nii EMÜ loomakliinikus kui ka EMÜ katsefarmis loovad ideaalse keskkonna veterinaarmeditsiini õpinguteks. Ja mis kõige tähtsam – loomaarstide järele on nõudlus kogu maailmas.

Toiduainete tehnoloogia

Kui armastad toitu ja soovid lähemalt tutvuda toiduainete taga peituva teaduse ja tehnoloogiaga, siis see eriala on just sulle loodud. Toiduainete tehnoloogia erialal õpid tundma erinevate toiduainete tootmise, säilitamise ja konserveerimise aluseid ning tehnoloogiaid, toiduainetööstuses kasutatavaid protsesse ja seadmeid ning palju-palju muud. Eriala lõpetanuna pole sinu jaoks saladus, kuidas valmib maitsvaim jäätis, krõbedaimad kartulikrõpsud või lihakaim vorst – selgeks saab kõik alates toidu keemilise koostise ja maitseomaduste timmimisest kuni parimate säilitamistingimuste valimiseni.

Tutvu kõigi rikkust toovate ja perspektiivikate erialadega kooli kodulehel. Avalduste vastuvõtt Eesti Maaülikooli toimub 22. juunist 5. juulini.

Jaga
Kommentaarid