Suurepärane! Enne kandideerimisega alustamist vaata üle oma CV ja mõtle, kas kõik vajalik on kirja saanud. Millele peaksid lisaks kirjavigade eemaldamisele ja arusaadavale ülesehitusele tähelepanu pöörama?

Foto olgu korralik!
Õigesti valitud foto aitab luua Sinust sümpaatset esmamuljet, mille mõju ei maksa alahinnata. Foto loob tööandjale kujutluse sellest, kes tegelikult on kirjapandud CV taga. Lisatud pilt muudab CV-d kahtlemata isikupärasemaks, ent tasub meeles pidada, et igasuguse foto koht ei ole CV-s – jäta kasutamata puhkuse- ja sõbrapildid. Sõbralik ja viisakas foto äratab huvi ning jääb positiivselt meelde.

Töökogemused – lahutamatu osa CV-st
Sageli kardetakse kirja panna lühemaid töösuhteid või hooajatöid, eriti siis, kui erialaseid ja pikaajalisi töökohti pole veel olnud. Ei tasu karta! Mida noorem on tööotsija ja vähem on töökogemusi, seda olulisem on kõik kirja panna. Kirjelda iga töökogemuse juures, mida antud ametikoht on Sulle andnud ja milliseid väärtuslikke oskusi seal omandasid.

CV – mitte ainult nimekiri töökogemustest
Ära unusta, et CV-s on oma koht ka Sinu tegemistel töövälisel ajal, seda enam, kui oled noor inimene ja töökogemust napib. Kirjuta oma hobidest, vabatahtlikest tegevustest või hoopis oma kogukonnas korraldatud üritustest. Pea meeles, et ettevõtted värbavad inimesi, mitte ainult töökogemusi ja oskusi.

Oskused ja teadmised on Sinu trumbid
Enne CV saatmist veendu, et oled lisaks töökogemusele saanud kirja kõik oskused, mis Sulle kandideeritaval ametikohal vajalikud on. Pane kirja, mis keeli Sa valdad, kas omad autojuhilube, millistes programmides oled pädev, millistel täiendkoolitustel käinud ja mida Sa veel teha oskad.

Tahad CV koostamise kohta rohkem teada? Tule 7.–8. detsembril Tallinnas toimuvale „Teeviidale”! Rohkem infot leiad www.teeviit.ee või Facebooki lehelt.

Noorte infomessi „Teeviit 2017” noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid