1) Ärka varakult ja mine varem magama — see võib tunduda imelikuna, sest me tahame ju ikka kaua magada. Nüüd on sellel lõpp! Ära ole poole ööni üleval, sest sellisel juhul jääb sul osa suvest nägemata ja sa raiskad oma aega lihtsalt magamisele! Ärka varem, siis on sul kindlasti enesetunne parem ja jõuad rohkem asju ära teha, kui siis kui ärkad alles lõunal.

2) Hoia eemale arvutist ja televiisorist - 
kui sa tavaliselt veedad oma aega arvutis sõpradega chattides, siis suvel ei ole sellel lihtsalt mõtet. Milleks istuda arvutis, kui võid sõpradega hoopis välja minna ja midagi lõbusat teha? Ära mõtlegi sellele, et täna on su lemmikfilm ega säti ennast teleri ette!

3) Mine telkima - 
värske õhk mõjub tervisele hästi ja telkima minnes saad palju uusi kogemusi ning näed väga paljut! Võta mõned sõbrad kampa ja minge telkima. Kui tahad natukene puhata, siis võid ka üksi minna. Telkima võib minna näiteks veekogu lähedale, siis saad ujumas käia, millal tahad ja samuti saab sõpradega grillida ja niisama juttu puhuda!

4) Käi ujumas või suplemas —
suvi on hea võimalus käia ujumas või niisama rannas suplemas. Kui sa ei oska ujuda, siis ära heida meelt. Mine ikka järve või mere äärde, naudi loodust ja päikest! Niisama päevitada on ka mõnus. Samuti võid minna näiteks kummipaadiga merele, ka see on vahva ja tore! On olemas igasugused madratsid, millega vee peal olla. Mõtle kui hea on pikutada madratsil ja päevitada! Ära jäta mitte mingil juhul seda võimalust kasutamata!

5) Veeda võimalikult palju aega väljas - 
talvel said sa küllalt toas istuda, nüüd on aeg panna lühikesed püksid ja t-särk selga ning minna välja suve nautima! Naudi loodust ja mine näiteks metsa. Kindlasti märkad sa midagi ilusat, mida sa varem pole tähele pannud. Loodus on huvitav ja mitmekesine. See üllatab ja rõõmustab. Mine proovi järgi!

6)Mine pildistama - 
võta oma fotoaparaat või kaameraga telefon ja mine vaata, mida huvitavat saad pildistada! Kindlasti leiad sa huvitavaid objekte või midagi muud, mida sa varem pole näinud. Huvitav loomi ja linde pildistada ning suvel pakuvad ilu liblikad, mis on nii kirevad ja ilusad, et neid ei saa jätta pildistamata!

7) Sõida jalgrattaga - 
ma usun, et enamus ajast sa liikled bussiga, autoga või muu sõidukiga, aga nüüd, kus väljas paistab päike ja linnud laulavad, ürita võimalikult vähe neljarattalistega sõita — kasuta jalgratast. See on kasulik igas mõttes. See ei saasta loodust ja on muidu tore ajaveetmiseks. Jalgrattaga on mõnus sõita igalpool. 

8) Aita vanemaid aiatöödes —
ega ainult lõbutseda ka ei saa, seda teame me kõik. Tuleb olla vanematele abiks. See on sulle kasulik, kui saad enda oskusi lihvida ja ennast proovile panna. Ma usun, et ega see rohimine ja muru niitmine nii raske ka ei ole, et see sinult tüki küljest võtaks.

9) Mine kontserdile - kontserdid toimuvad igalpool üle Eesti. 

10)Käi laatadel - 
see võib tunduda igavana, aga tegelikult on laatadel tegevusi küllaga ja igav seal ei hakka. Seal on igasugused atraktsioonid ja erinevad kaubad müügil. Kasvõi ühel laadal võiksid kogu suve jooksul ikka ära käia. Sa ei kahetse kindlasti!

11)Võimalusel mine laagrisse - 
kui sul on võimalus, siis mine kindlasti laagrisse. Laagrid on kohad, kus on palju noori koos ja sealt leiad kindlasti endale sõpru ja tuttavaid juurde, kui sa seda väga tahad. Laager avardab silmaringi!

12) Haara matkakott ja mine matkama -
võta sõbrad kaasa  ja seiklus võib alata! Matkamine on hea võimalus oma aega sisustada ja veeta paar päeva oma sõprade seltsis.

13) Otsi uusi tutvusi - laienda oma sõprusringkonda! Võta osa mõnest üritusest ja tutvu erinevate inimestega. Samuti interneti keskkondadest on võimalik leida omale uusi sõpru, kellega suvel aega veeta.  

14)Tee suurpuhastust —
kraami oma tuba korralikult, kui sul igav hakkab. Ma usun, et leiad ehk midagi huvitavat suurpuhastuse käigus, mis on sul näiteks kaduma läinud!

15)Korralda pidzaamapidu - 
võid kutsuda oma sõbrad ja sõbrannad külla ja korraldada selline pidu, mida sa ei unusta ealeski! Tehke padjasõda ja kõike, mis pähe tuleb. Käes on siiski suvi ja seda tuleb täiega võtta!