Mitte miski ei rusu sind pühade ajal rohkem, kui pikad järjekorrad kaubanduskeskuses ja lõputud kingiotsingud. Tahaks kõige lähedasematele midagi head kinkida ja neid meeles pidada, kuid õige asja leidmine on raske. Ja kui enda arust oled teinud suurepärase kingituse ning sinu partneri silmis puudub säde, tunned pettumust. Õige kingitus ei ole mitte kuidagi sõltuv hinnasildist. See peab tulema südamest.

Kuula ja ole tähelepanelik

Sulle võib tunduda, et üllatused on armsad ja rõõmustavad kaaslast. Tegelikult ei pruugi see nii olla. Hoia silmad ja kõrvad lahti ning kuula oma kallimat. Võib-olla ta on paar kuud enne jõule rääkinud, et ta soovib spordikella. Sina aga otsustad talle kinkida hoopis spordiklubi aastapaketi ja imestad, et su kaaslane ei tunne sellest rõõmu. Psühholoogide sõnul on inimesed õnnelikumad, kui nad saavad kingituse, mida nad tahavad ja millest nad on rääkinud. Selleks ei pea sinu kaaslane sulle ütlema otse, et ta soovib sinult jõuludeks just seda kinki. Hea idee saamiseks piisab sellest, et ta mainib seda või näitab mingi asja vastu huvi.

Suurus pole oluline

Vahel pingutame tundeid avaldades üle ja mõtleme, et mida suurem kingitus on, seda rohkem tundeid avaldame. Niisiis võib juhtuda, et kingid kaaslasele midagi eriti suurt ja kallist. Tegelikult ei ole suurus oluline ja loeb hoopis kingituse tähendus. Kui su kaaslane on filmifänn, siis kingi talle aastane Netflix'i ligipääs, mitte hiigelsuur televiisor.

Jäta kaaslasele valikuvõimalus

Kui sinu armastatu on valiv, siis on hea idee talle kinkida hoopis raha või kinkekaart. Niimoodi saab ta ise otsustada, mida ta kõige rohkem soovib. Mõned inimesed lihtsalt on tujukad ja selle asemel, et kulutad suure summa mingi kalli asja peale, millega ta hiljem rahul ei ole, kingi talle kinkekaart. Oletame, et sinu kaaslane on huvitatud tehnikavidinatest või arvutimängudest. Kini talle tehnikapoe kinkekaart ja võib-olla ta otsustab raha juurde panna ning ostab endale uue PlayStation'i.

Mõni hetk on parem kui tuhat sõna

Kui mitte ühtegi head asja ei tule pähe, mida võiks oma kaaslasele kinkida, siis kingi talle hoopis unustamatu seiklus. Minge hoopis koos veekeskusesse või restorani sööma. Võib-olla meeldib talle hoopis teatris käia. Miks mitte kinkida siis näiteks teatripiletid ja romantiline õhtusöök kahele mõnes armsas kohas.

Lõppude lõpuks sõltub kõik aga inimesest, kelle koos elad. Pea meeles, et oluline ei ole kingituse suurus ja hind, vaid emotsioon, mida see kaaslases tekitab. Võimalik, et mitmesaja eurone kaelakee ei rõõmusta sinu armastatut, kuid romantiline õhtusöök imearmsas restoranis teeb ta õnnelikuks.

Allikas: rd.com