Denzel Washingtoni poolt mängitav tegelane on pikaaegne vedurijuht-raudteelane, kel staaži tööandja juures juba 30 aastat, tema juurde saadetakse rookie Will Colson, kes on tööle võetud tutvuste kaudu ning ei ärata teistes esialgu sümpaatiat. Ettevõttes toimub samaaegselt koondamine ning nii mõnigi pikaaegne töötaja on saanud koondamisteate.

Koos peavad nad viima kaubavagunid sihtpunkti, kuid satuvad hoopis oluliste sündmuste keskpunkti.

Tegemist on tõestisündinud lool põhineva filmiga, mistõttu ei ole filmi põimitud eriti erinevaid liine, suurem osa tegevusest keerlebki rongide umber. Rongikompanii püüab päästa oma nahka, kuid suure katastroofi hoiavad siiski ära kaks meest, kas maadlevad samaaegselt ka oma siseprobleemidega. Film on tehniliselt teosatatud väga hästi, peaosa täitvad näitlejad mängivad usutavalt, kuid erilise särata. Heliefektid on läbi filmi võimsad, võib-olla hakkab film lõpus veidi väsitama, tekib ootus, millal siis see rong ometigi peatatakse?

Et osaleda Solarise kino kinkekaartide loosimises, nagu Erkki nüüd, kirjuta ka Sina oma filmielamusest noortehaal@delfi.ee!