Selle aasta teemaks on „Ka minul on oma karjäär?!”. Korraldajate sõnul on keskendub sündmus karjääriteenuste temaatikale, kui ühele võimalusele leevendada noorte tööpuuduse teket.

101 noorel on võimalus olla üks päev parlamendi saadik ning arutada ja hääletada eelfoorumite ajal koostatud eelnõu üle.

Enne Toompeale minekut on Eesti linnades toimunud eelfoorumid, kus arutelude käigus selguvad noorte seisukohad, mis Riigikogu istungite saalist ka avalikkuseni jõuavad. Kuuel piirkondlikul arutelul arendati noorte osalusoskust poliitikas, tehti ettevalmistusi Toompeale minekuks ning lihviti ettekandeid ja Riigikogule esitatavaid dokumente.

Noortefoorum Riigikogus on sel aastal päev enne rahvusvahelist laste päeva, 19. novembril.  Kuna 20. novembril kakskümmend aastat tagasi võttis ÜRO Peaassamblee vastu lapse õiguste konventsiooni, siis 101 last Toompeal tähistavad foorumiga selle väga olulise dokumendi vastuvõtmise tähtpäeva.

101 last Toompeal teevad 19. novembril 2010. aastal Riigikogu saalis teatavaks ka kõige lapsesõbralikuma ühiskonnategelase ja organisatsiooni tiitli saajad.