5. Chris Kala “Ebaõnnestunud”
Palju kära tekitanud teoses on autor paberile pannud oma tunded neid ilustamata. Seks, viha, vägivald ja roppused on mõtted, mis mõlguvad meie kõigi peades. Chris Kala räägib oma kodulehel: “Minu nimi on Chris. Tol hetkel, kui mõistsin lõpuks, mis oli minu elu mõte, olin ma kõigest seitsmeteistaastane noormees.”

4. Kristel Kriisa “Neetud”
“Neetud” on tänapäeva koolinoorte elust ja probleemidest kõnelev romaan, kus peategelane Mirt kolib pärast isa surma ja põhikooli lõpetamist Lõuna-Eestist Tallinna ning hakkab käima ühe eliitkooli kümnendas klassis. Õige pea tekib tal lähedane suhe oma klassivenna, kooli direktori poja Ronaniga. Varsti aga hakkab noorte idülli segama Ronani keerukas minevik, mis keerab pea peale nii mõnedki plaanid ja külvab segadust rohkem kui ühe inimese ellu.

3. Allan Keian “Otsetee paradiisi”
Teoses kogeb 16-aastane maalt pärit Maarja, et pealinna pealtnäha glamuuri täis ja jõukusest pakatav unistuste elu on põrgust enesestki jubedam. Põnev ja kaasahaarav romaan viib lugeja inimeste keskele, kellest me kõik oleme kuulnud. Olgu nendeks siis alatud sutenöörid, julmad narkoärikad või silmakirjalikud supermodellid.

2. Reeli Reinaus “Must vares”
“Must vares” jutustab Liisist, kes läheb uude kooli ja saab seal tuttavaks Sethiga, lastekodus elava mustanahalise poisiga, keda ülejäänud õpilased kardavad ja põlgavad. Kuid Liisis tekitab Seth pigem huvi ning lõpuks õnnestub tal võita tagasihoidliku ja suhteid vältiva poisi usaldus. Usaldusest kasvab aja jooksul vastastikune hoolimine ja armastus, mida ei kõiguta isegi neid ümbritsev vägivald, rassivaen ja mõistmatu suhtumine.

1. Margus Karu “Nullpunkt”
“Nullpunkt” on 1984. aastal sündinud Margus Karu esimene romaan. Tegu on ausa ja ilustamata looga 21. sajandi algusaastate Eesti koolinoorte elust. Peategelasel, probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannesel õnnestub end ühte Tallinna eliitkooli sisse rääkida, kuid peagi avastab poiss eneselegi üllatuseks, et erinevate kokkusattumuste tõttu on ta klassikaaslaste poolt jõuliselt heidikustaatusse tagandatud ning tema ees seisab vankumatu sotsiaalne blokaad.

Raamatu "Nullpunkt" treiler: