Laagris tutvustavad Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala tudengid koolinoortele, kuidas teha ägedat koolilehte. Seejuures õpetatakse, mida tuleks arvesse võtta hea uudise, arvamus- ning olemusloo kirjutamise juures. Laagri käigus saadud teoreetilised teadmised leiavad rakendust ka päris oma laagrilehe kokkupanekul.

Iga laagriline saab lehelugusid sepitseda omale meelepärases toimetuses. Valikus on sise-, välis- ja spordiuudiste, arvamuse ning meelelahutuse grupid. Pildistamisest huvitatud õpilastel on võimalus end proovile panna pressifotograafide rühmas.

Noorte Meediaklubi juhatuse liige Kätlin Unt ütles, et traditsioonilised meediumid pole koolimeediast kadunud. “Tahame noortele näidata, mis võlu koolilehtedes peitub ja kuidas seda mitmekülgselt teha.” Ajakirjandusele televisioonis, raadios ja veebis keskendutakse kevadel aset leidvas multimeedialaagris.

Novembri alguses toimuvat meedialaagrit väisavad traditsiooniliselt külalised, kes on meediamaastikule juba oma jälje jätnud. Teisel päeval tulevad laagrilistele külla Eesti Päevalehe ajakirjanik Liisa Tagel ja Otto Oliver Olgo Eesti Ekspressist, kes räägivad lähemalt ajakirjanike igapäevatööst ja isiklikest kogemustest meediavaldkonnas.

Meediaklubi korraldab igal aastal kaks meedialaagrit ja ühe koolimeedia võistluse. "Laagrid kinnitasid mulle, et just ajakirjandus on see, mis ma teha tahan ning andsid motivatsiooni selle poole püüelda“ ütles Kelli Aia, kes nüüd peale kolme korda laagris osalemist ise Tartu ülikooli esmakursuslasena selle korraldamises kaasa lööb.

Noorte Meediaklubi tegutseb 2000. aastast ja selle missiooniks on anda noortele alusteadmised koolimeedia tegemisest, süstida neile tegutsemisindu ja pakkuda kokkusaamiste korras mõtete ja kogemuste vahetamise keskkonda.

Rohkem infot leiad Noorte Meediaklubi kodulehelt või Facebookist!