Ettevõtlikkustalendiks pürgiv Markus Erik Torpel on 14-aastane noor Merivälja koolist, kes tunneb suurt huvi programmeerimise vastu ja juhib oma koolis programmeerimisklubi. Markus Erik soovib programmeerimist praktikas ära kasutada ja on teinud seega palju tööd, et programmeerimisklubi tegevust organiseerida, huvilisi koondada ja tõlkida nende jaoks ingliskeelseid materjale. Stipendiumiraha eest sooviks Markus Erik koos kaasõpilastega programmeerimiseks mõeldud arvuti ehitada.

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis õppiv Johanna Maria Tõugu on 18-aastane keskkonnaaktivist, kes tunneb muret maailma käekäigu pärast. Ta tegutseb Pärnu pakendivabas poes Paljas Pala, mille abil propageerib keskkonnahoidu, ning on samuti seotud rahvusvahelise maailmarahu eest võitleva ühinguga CISV. Ettevõtlikkustalendiks pürgiv Johanna Maria usub, et stipendium annaks talle innustust jätkata veelgi võimsamalt, panustades ühiskonda ja töötades välja uusi lahendusi keskkonna hoidmiseks.

Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilane Jürgen Jürgenson on aga 19-aastane noor, kes soovib saada ettevõtlikkustalendiks. Vildist toodete arendaja käe all on õpilasfirmast kasvanud rahvusvaheline idufirma, lisaks on Jürgen paistnud silma nii Tartu Ettevõtlusnädalal, õpilasfirmade laatadel, äri- ja projektiideede konkurssidel kui ka “Ajujahi” parimate seas. Stipendiumi taotleb Jürgenson oma tulevikuplaanide elluviimiseks.

16-aastane Markus on maantee- ja maastikurattasõitja ning on sõitnud ratast umbes 7 aastat. Tänaseks on Markus veendunud, et tahab saada professionaalseks sportlaseks, et oma võimeid sel alal realiseerida. Sel aastal on ta võitnud viis Eesti meistritiitlit ja mitmeid teisigi võistlusi, olles seega tänaseks kaheksakordne Eesti meister. Markus on ka rahvuskoondise liige M16 vanuseklassis ja sõitis sel aastal Austrias Euroopa noorte meistrivõistlustel koondise parimana kahel etapil välja kuuenda koha. Tema unistuseks on esindada ühel päeval Eestit ka olümpiamängudel. Stipendiumi abil sooviks Markus minna kevadlaagrisse ja täiendada oma spordivarustust.

Finalistide hulka jõudnud sporditalendi kandidaate Harjumaalt on lausa kaks. Nende seast 14-aastane Carol Plakk on suutnud tõestada end tubli tennisistina ja toonud esikohti nii kodumaistelt kui rahvusvahelistelt tennisevõistlustelt. Kaheksa aastat tennisega tegelenud Carol sooviks kasutada stipendiumi selleks, et esindada Eestit rahvusvahelistel võistlustel ka edaspidi. Teine edukas sporditalendiks pürgija on 18-aastane Tallinna Reaalkooli abiturient Johannes Erm, kes on tubli kümnevõistleja. Johannes saavutas tänavu juunioride maailmameistrivõistlustel pronksmedali ning tema tulemused on kohati tugevamadki kui nii mõnelgi maailma tippsportlasel tema vanuses. Säravate tulemustega noor soovib stipendiumi abil valmistuda 2017. aasta võistlushooajaks.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkursile Tulevikutalent 2016 kandideeris tänavu üle 300 noore. 6. novembri pidulikul tunnustusüritusel selgitatakse 5.-12. klassidest kandideerinud õpilaste seast välja silmapaistvaimad noored neljas kategoorias: sport, kultuur, ettevõtlikkus ja teadus. Koos tulevikutalendi tiitliga saab iga kategooria esikoha omanik oma unistuste täitmiseks ka 1000 eurose stipendiumi ning 2. ja 3. koha omanikud vastavalt 700 ja 500 euro suurused stipendiumid.

Jaga
Kommentaarid