42-aastane Marthe teatas, et haigus avastati tal aasta tagasi ning selle kulg on olnud väga agressiivne, vahendab Ilta-Sanomat. "Olen kogu elu olnud väga sportlik, elanud tervislikult. Sellele vaatamata diagnoositi mul haigus, mille tekkepõhjused ei ole selged, ning mille arengut ravi ei ole peatada suutnud," sõnas Sundby.

Arstide sõnul on maksavähk tõenäolisem tekkima neil, kelle elustiil ei ole kiita. Rämpstoit, alkohol ja oma tervisest mitte hoolimine on raske haiguse ühtedeks eeldusteks. Sportlikud, enda eest hoolitsevad inimesed nagu Marthe, kannatavad haiguse all harva. Sellele vaatamata kinnitavad arstid, et naisel on elada jäänud ligi kaks nädalat.

"Möödunud aasta on olnud minu jaoks kui põrgu maa peal. Tunnen end haiglas kõige paremini, ma olen valmis surema. Täna on minu jaoks iga uus päev justkui ime," ütles norralanna. Lisaks on naisel palve avalikkusele. Tema soov on, et fraasi "ta jäi vähile alla" kasutamine lõpetataks.

Esmakordselt võitis Sundby Norra kulturismi meistrivõistlused 2006. aastal. 2007. aastal diagnoositi tal siseorganite vähk, kuid ravi suutis vähi peatada. 2012. aastal võitis ta nii Norra kui Põhjamaade kulturismi meistrivõistlused, olles Norras aastaid tuntud kui fitnessi entusiast.