2013. aastal telekarjääri lõpetanud päevapoliitilise komöödiasarja nukud jõudsid NUKU muuseumi näitusele eesmärgiga panna näitusega väärikas punkt pikaaegsele nukutelesaatele. Näitusel on seriaalitegelased täies hiilguses välja pandud ja elavad kaasa lähenevatele Europarlamendi valimistele.

Näitusel on esindatud pea kogu seriaaliseltskond: 22 pehmet ehk poliitikut ja 5 karvast ehk rahva arvamuse esindajat, lisaks Lennart ja Konstantin – siledad targad mehed keldrist.

Hardi Volmeri kujundatud ja spetsiaalsest vahtkummist valmistatud peadega miimilised portreenukud on põnevad eksponaadid nukukunstihuvilisele. Lisaks annab näitus ülevaate Eestis harvaesineva nukuliigi mänguspetsiifikast - elus-kätega nukud ehk inglise keeles live-hands puppets. See tähendab, et nukku juhivad kaks näitlejat, kellest üks või mõlemad mängivad nuku kostüümiga sarnaselt riietatud käsi ning teine liigutab pead ning annab nukule hääle.

Päevapoliitiline komöödiasari „Pehmed ja karvased” oli aastatel 2003–2009 eetris Eesti Televisioonis. 2010–2012 näidati sarja Kanal 2-s; alates 2012. aasta septembrist kuni 2013. aasta lõpuni oli sari taas ETV ekraanil.

Sarja stsenaristid olid Toomas Kall ja Gert Kiiler, nukukunstnik ja lavastaja Hardi Volmer, muusika autor Ardo Ran Varres. Sarjas mängisid peamiselt näitlejad Piret Kalda, Anu Lamp, Tõnu Oja, Indrek Sammul, Tiit Sukk ja Taavi Teplenkov. Nukud on valmistanud skulptor Tiiu Kirsipuu ja nukumeister Heigo Eeriksoo koos teiste Eesti Nukufilmi nukumeistritega. Telesarja tootis ja näitus valmis koostöös teleproduktsioonifirmaga Balti Video, produtsendid Jüri Jaanus ja Raivo Suviste.

Näituse koostas NUKU teatri kirjandustoimetaja Kati Kuusemets ja see jääb avatuks 10. juunini.