Sel aastal erutavad teie meeli ning pakuvad silmailu lisaks kohalikele artistidele peaesinejad Saksamaalt, Austriast ning USAst. Russel Brüner — hinnatud swing-tantsija Ühendriikidest, kes näitab täpselt timmitud kohmakusega meesstriptiisi meistriklassi. Kalinka Kalaschnikow — ekstsentriline fetiš-diiva Viinist. Sheila Wolf — drag-queen Saksamaalt, kes toob lavale komöödiat, ilu ja rock’n’rolli. Lolita va Voom — baleriin, kes viskas varvaskingad nurka ja tõusis tähena burleskitaevasse.

Kodumaistest burleskitaridest esitavad oma uusimat loomingut Eesti ainus täiskohaga burleskitar Miss Chrissy Kiss, auhinnatud burleskikuninganna Affinity Starr, Eesti burleski järelkasvu õpetaja Foxy Suzy, värske pin-up püss Katarina von Schatz, üdini sensuaalne Miss Redina, krutskeid täis Misty Mosquito ja salapärane Curly Katy. Muusikaliste vahepaladega esineb Kaisa Maria Ling. Õhtut juhib multitalent Dan le Man Austraaliast.

Etendus toimub kolmes vaatuses, kahe vaheajaga.

Tõeline burleskishow on koht, kus ka publik võib ennast julgelt üles lüüa. Dresscode: “Gitter More”! Parimaid kostüüme ootavad eriauhinnad mille on välja pannud Scheeli Restoran, Siidrimaja, Heldeke ja Burlesque Estonia. Tasub teha julgeid valikuid.

Mis on burlesk?

Burlesk ei ole tantsustiil, vaid etenduskunsti vorm, mis ühendab teatrit, tantsu ja striptiisi. Ameerikas nimetatakse burleski vahel ka the-art-of-tease'iks. Euroopas on levinum arusaam sellest lavavormist kui "muinasjutust täiskasvanutele". Burlesk on fantaasiate kehastus laval.

Väljaspool burleskiringkondi on tuntuim burleskitar Dita Von Teese, vintage-glamuuri armastav balletikoolitusega artist, kes liigub elegantselt nii hiiglaslikus martiiniklaasis kui ka varvaskingades laval tippides. Burleskimaailmas on Dita üksnes jäämäe tipp. See žanr on koduks kõigele, mida artistid luua suudavad.

Baltikumi suurimat burleski-show’d korraldab MTÜ Burlesque Estonia, mis tegutseb juba 2013. aastast. Tänaseks on nad korraldanud üle Eesti mitmeid ülimenukaid burleskietendusi.

Burlesque Estonia artistid käivad esinemas ka väljaspool kodumaad. Tantsitud on näiteks Soomes, Rootsis, Norras, Poolas, Hollandis, Horvaatias, Itaalias ja Saksamaal.