"Siilid on nagu eestlased - nad on tusased, kui sa proovid nendega suhelda. Samuti on eestlased ebasotsiaalsed ja tõmbuvad seltskonnas "kerra", nagu siilidelegi kombeks," tuuakse blogis välja peamised iseloomujooned, mis siilil ja maarjamaa rahval sarnased on.

"Nad on närvilised olendid, kes elavad eraklikku elu. Ei siilid ega eestlased ole suured ega tugevad, kuid nad on targad ja efektiivsed. Nad on üldiselt aeglased, kuid kui vaja, ka väga kiired." Lisaks kirjutab blogi, et nagu eestlasedki, ei maksa siilidega tüli norida, sest muidu ajavad nad oma okkad kiiresti püsti.

Publikule mõte meeldib ja lisame omalt poolt valimisloosungile ka asjaolu, et just siil oli see nutikas abimees, kes Kalevipojal lahingus laudadega serviti soovitas lüüa ja oma okkad tänutäheks otse kangelase karuselt vammuselt päris. Ja kui nüüd mõtlema hakata, siis eks kujutanud ka Birgit Õigemeele etteaste Eurovisiooni laval ju mitmeski mõttes pisut glamuursemat stseeni siinmail väga armastatud (jah, nõukogudeaegset, aga ikkagi) multifilmist "Siil udus".

Kirjuta kommentaariumis, kuidas sulle mõte meeldib, keda soovitaksid rahvusloomaks ja loe Estonian Momentsi humoorikat artiklit SIIT!