Mulle aga öeldi seda veidi liiga hilja, nimelt olen ma juba kanepit suitsetanud 7-10 korda ja nüüd olen täiesti hüsteerilises hirmus selle ees, mis saab minu tulevikust. Sooviksingi teada, kas oleks võimalik kuidagi haiguse teket ennetada või teada, kas olen vallandanud selle geeni ka enda kehas. Kas see üldse on kindel, et see nüüd mul tekib?

Tunnen, et nüüd pean lihtsalt ootama kasvõi 10a, et siis minna täiesti hulluks ja mu elu on täielikult rikutud. Iga kord kui sellele mõtlen tulevad pisarad silma ja hirmus hakkab lausa pea ringi käima. Vanematele rääkimine oma murest ei ole kindlasti võimalus, sest olen neile juba öelnud, et sellist asja ma ei tee ega ole teinud ja kohe kindlasti ei saa ma neile seda tunnistada. L.,16.

Dr Noormann: Pärilike haigustega just päriselt nii ei ole, nagu kirjutad - nende vallandumise mehhanism järglastes pole nii lihtsalt seletatav. Kuid narkootikumidesse suhtumise seisukohalt on sinu hirmudel alust. Kurb, kui nii noorelt oled neid korduvalt pruukinud. Ja nii, nagu tehtut olematuks teha ei saa, pole võimalik ka selle tagajärgi olematuks teha. Kuni sinu sõltuvus pole välja kujunenud, saad ennast veel ise aidata. Mingeid ravimeid pruukima hakata pole mõtet, sest selliste sõltuvushaiguste vältimine sõltub eelkõige tahteomadustest. Sõltuvus on organismi kiusatus tunda mõnu välispidiste ainete manustamise kaudu. Kiusatusele saab vastu seada ainult tahtejõu öelda "ei" nendele ainetele. Kuni seda suudad, oled veel terve.

Jaga
Kommentaarid