Oma kogemustest räägib möödunud suvel USA-s raamatuid müümas käinud Keidy Säinas.

1. Viisaintervjuu. Enne USA viisa saamist tuleb läbida ka intervjuu, kus hinnatakse, kui palju sa üldse oskad inglise keelt, mida sinna tegema lähed ja vaadatakse ka näiteks hindeid. Valmistu intervjuuks ette, tee selgeks kohad, kuhu minna plaanid, mis tööd plaanid teha, kus ööbida jne.

2. Transport kohapeal. Tee endale eelnevalt selgeks, kuidas saad kohapeal liigelda. Mugav viis liikumiseks on metroo, pikemate vahemaade puhul on mõistlikum võtta pigem rendiauto, sest ühistransport pole USA-s igal pool väga hästi arenenud. Suurtes linnades töötab väga edukalt Uber. Tõmba see juba eelnevalt oma seadmesse, sest kohapeal ei pruugi sul alati olla nii head interneriühendust.

3. Tervisekindlustus. Kui USA-s midagi juhtub, siis ka kõige väiksema terviserikke parandamine on hirmkallis. Tee endale eelnevalt selgeks, mida sinu tervisekindlustus katab, mis on omavastutus, millised asutused üldse aktsepteerivad sinu kindlustust jne.

4. Elukoht. Kõige soodsam, ja kindlasti ka huvitavam, on elada kohalikes peredes, kes õpetavad kohalikku kultuuri ja abistavad meelsasti. Peredes elamiseks ei pea olema tutvuseid. Külalisi ootavaid peresid saab otsida erinevate kohalike kirikute kaudu või portaalist homestayfinder.com. Soodne lahendus on kasutada ka couchsurfingut ning USA-s on väga levinud ka Airbnb.

5. Kohalikud seadused. Kindlasti tutvu kohalike seadustega, mis võivad osariigiti olla väga erinevad. Eestlased unustavad näiteks tihti ära, et USA-s ei tohi alla 21-aastased alkoholi tarbida.