Caliban on tegutsenud juba aastast 1997 ning välja andnud üheksa stuudioplaati, millest viimane, “Ghost Empire”, saavutas Euroopa edetabelites seni kõrgeimad kohad ja pälvis ka kriitikute kõrgendatud positiivse tähelepanu. Meloodilised refräänid, kohati djentilikult mõjuvad karmid metalcore kitarrikäigud ja atmosfäärilised sünditaustad on Calibani firmamärk sellelgi albumil, kuid arvustustes peetakse lugu bändi värskest saundist ning uuest hingamisest leidlike lugude kirjutamisel. Peale aktiivset tuuritamist klubides ning festivalidel plaanib bänd juba järgmisel aastal salvestada ning välja anda uue plaadi. Lugude peamiseks autoriks on endiselt Marc Görtz ning uuendusena annab meloodilistele laulupartiidele oma panuse ka muidu peamiselt karmi vokaaliga laulja Andreas Dörner.

Caliban on Eestis käinud varemgi — aastal 2007 Green Christmas festivalil ja 2009 klubis Rock Cafe. Nende kontsertide ja Hard Rock Laagri vahele mahub tervelt kolme plaadi jagu uut materjali.

Hard Rock Laager toimub 3.-4.juulil juba 14. aastat järjest Vana-Vigalas, lisaks Calibanile on peaesinajate seas Candlemass (Rootsi), Anaal Nathrakh (UK), Shining (SWE), Threshold (UK) ja Wolf (Rootsi). Kokku esineb festivalil kahe päeva jooksul kahel laval 22 bändi meilt ja mujalt. Piletid on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamadest, internetist saad pileti SIIT

Caliban on:

Andreas Dörner — vokaal
Marc Görtz — kitarr
Denis Schmidt — kitarr, taustavokaal
Marco Schaller — bass
Patrick Grün — trummid