Tallinna ümbruses toimunud jaanipeod kulgesid enamjaolt rahulikus rütmis — tehti lõket, rüübati kesvamärjukest ja keerutati jalga erinevate bändide taktis. Kui suurematel jaanipralledel käib teatavasti kõvem kaanimine, siis külapidudel napsitati mõõdukalt.

Alkoholi hind varieerus — Kehras tuli lahjema joogi eest välja käia kaks ja pool eurot, Arukülas ja Lagedil oli hind aga lausa kaks korda kallim. Kostiveres ja Maardus oli hinnaks 3.50. Veini leidus nii siin kui ka seal, kuid ainsat kokteiliputkat sai näha Kehras, kus hinnaks viis eurot.

Igal jaanitulel oli ka oma meelelahutusprogramm, kuid äärmiselt menukaks oli hoopis õnneloos, mida kohtas pea igal jaanipeol. Õnneloosiga kunstripsmed ja küünla võitnud proua rääkis, et reede õhtul oli väga tore jaanipidu olnud ka Jüris, kuid seal õnneloosi polnud.

Kõige meeleolukam jaanituli leidis aset Maardus, kus rahvast oli lõkke äärde kogunenud ohtralt. Kuigi kohapeal pakuti nii kebabi kui ka klassikalist šašlõkki, oli osa jaanilisi suisa oma toidumoona ja grillidki kaasa võtnud.

Vaata pilte ja loe Kroonika jaanimuljeid!