Reaalajas kuvatava punktisüsteemiga otseülekanne Simple Sessionilt on jälgitav võistluse kodulehel www.session.ee/live ning ülekannet edastava ekstreemspordikanali Extreme Sports Channeli kodulehel www.extreme.com. Veebiülekanne on sel aastal esmakordselt eriti kõrgekvaliteedilise full HD pildiga. Veebiülekanne algab laupäeval kell 10:30, mil võistlused löövad lahti rulakvalifikatsioonid ning vältab pühapäeva õhtul toimuva auhinnatseremooniani. Videoülekanne on jälgitav ka mobiilsetel seadmetel.

Extreme Sports Channeli kaudu jõuavad Simple Sessioni pühapäeval kell 19 algavad BMX-finaalid esmakorselt ka Xbox 360 mängukonsooli kasutajateni üle EMEA regiooni. Tegemist on esimese otseülekandes edastatud spordisündmusega Xbox Live keskkonnas, millele on EMEA piirkonnas lisatud interaktiivne publiku kaasamine - otseülekande pauside ajal saavad võistlusele mängukonsooli vahendusel kaasa elajad hinnata mõni tund varem Simple Sessionil toimunud parima BMX-triki võistluse osalisi.

Sel kevadel jõuavad Extreme Sports Channeli eetrisse ka neli erisaadet Simple Session 13 võistlustelt.

Maailma üheks kuulsaimaks ja oodatuimaks ekstreemspordifestivaliks kasvanud Simple Session paistab igal aastal silma muljetavaldava võistlejate nimistuga kogu maailmast, kust ei puudu nii juba ilma teinud sõitjad kui ka uued talendid. Võistlusele on taaskord oodata ligi 200 tipp-võistlejat kokku 30st riigist ning oma võimaluse saavad ka parimad Põhja- ning Baltimaade sõitjad.

Simple Session on üks vähesest maailma profivõistlustest, millel on oma kategooria ka naistele - eelmisel aastal tutvustas Simple Session maailmale oma sõsarvõistlust Sister Session, kus osales kaheksa maailma paremikku kuuluvat naistrikiratturit Lõuna-Ameerikast Jaapanini. Tänavu võistleb Sister Sessionil 12 naistrikiratturit.

Nagu ikka, eelneb võistlustele kaks treeningpäeva (14. ja 15. märts). Võistlused toimuvad 16. ja 17. märtsil - esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Pärast võistlusi, 18. märtsil on Saku Suurhalli rajatav võistluspark avatud kõikidele huvilistele.