1. Kuum jook

Colorade ülikoolis tehtud uuring näitas, et kui inimesed rääkisid üksteisega juttu ja hoidsid samal ajal käes sooja jooki, siis tundsid nad end mugavamalt ja suhtlesid üksteisega vabamalt. Seetõttu arvati hiljem ka teineteisest paremini ja üldmulje oli parem. Niisiis paku sõbrale sooja jooki või kui lähed kellegagi kohtama, siis suurepärane koht jutuajamiseks on mõni tore kohvik, kus pakutakse maitsvat teed või kakaod.

2. Taimed

California ülikoolis tegid teadlased uuringu, mille raames paluti inimestel kirjeldada, millise laua taga neil on kõige mõnusam istuda ja mis tekitab hea tunde. Selgus, et paljudele tekitasid hea tunde lauad, millel oli mõni kena taim. See tekitas inimestes häid emotsioone ja seetõttu olid nad ka teiste vastu sõbralikumad.

3. Ära ehita müüre

Ära karda, et teised tahavad sind kogu aeg ära kasutada. Proovi olla usaldavam ja siiram. Kui keegi on sinuga siiras ja küllaltki vaba olekuga, siis mõtled küll, et tegemist on nii laheda ja vahetu inimesega, kelle elu on muretu. Sa ei pea hakkama igale uuele tuttavale rääkima oma eraelust, kuid ära ehita ka enda ja inimeste vahele müüre.

4. Ära näpi oma telefoni

Kui oled kogu aeg telefonis ja teed midagi muud, jätad teistele mulje, et sa ei soovi suhelda. Stanfordi ülikoolis küsitleti uuringu käigus 14 000 üliõpilast vahemikus 1979 kuni 2009. Uuriti, kui empaatilised tundusid teised inimesed. Kõige suuremad muutused on toimunud aga viimase kümne aasta jooksul, sest suheldakse omavahel vähem ja näost näkku suheldakse harvemini kui enne.

5. Mine rända

Mida rohkem avastad erinevaid kultuure, avastad uusi paiku ja suhtled erinevate inimestega, seda rohkem oskad jutustada põnevaid lugusid ning seda suurem on sinu kogemustepagas.

6. Rahune maha

Princeton'i ülikoolis tehtud uuringust selgus, et inimesed, kes võtavad enda elu rahulikult ja ei torma kogu aeg kuskile, on vastutulelikumad ja soovivad teisi parema meelega aidata. Samuti ei tunne rahulikud inimesed nii palju stressi, kui need, kes kogu aeg muretsevad ja ringi tormavad.

7. Küpseta

Uuringud näitavad, et inimestele tekitab hea tunde küpsetiste mõnus lõhn. Kui ootad sõpru külla, siis küpseta näiteks pirukaid või jõulude ajal piparkooke. Nii tunnevad nad end kohe kodusemalt ja kellele ei meeldiks maiustused?

8. Pea meeles kuldreeglit

Käitu kõikide inimestega nii nagu sooviksid, et teised käituksid sinuga ehk ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks. Kui oled teiste vastu alati hea, pole kellelgi põhjust sinu peale vimma pidada.

Allikas: rd.com