1. Rahu ja vaikus. Enam ei helise kellegi telefon jõululaulude meloodiatega ning neid ei lasta ka raadiost ega poekõlaritest.

2. Ei mingeid närvilisi kassasabasid. Ja kui on vaja sõbrale sünnipäevakinki pakkida või lilli osta, siis pääseb isegi löögile.

3. Telekanalid on sunnitud värsket kraami näitama — põnevaid seriaale ja filme on lademetes, sest algab uus hooaeg ja kuidagi peab ju “Visast hingest” ja “Üksinda kodus” maratonist välja vihastatud televaatajat lepitama. Muide, levivad kuuldused, et ka reklaamipausid lühenevad eelpool nimetatud põhjusel (või siis lihtsalt seetõttu, et jõulureklaame enam pole)

4. Hommikul silmi unest puhtaks hõõrudes ei komista sa elutoas enam päkapikkudele — ehk siis, kõik lapsevanemad, te teate küll, mida see tähendab. Poes on Kinder munade ja kommide varud taastumas ja teie ei pea eriti ebanormaalsel kellaajal tõusma, et lapse sussi täita.

5. Sul võib praeguseks ju raha otsas olla, aga vähemalt ei pea lähiajal enam mõttetuid kulutusi tegema. Järgmine kord peab rahakotti kergendama ilmselt 14.veebruaril, kui oma naisele või mehele midagi osta võiks.

6. Kui oled üksik, siis nüüd vähemalt ei hõõru seda keegi sulle nina alla ja võid end taas inimesena tunda.

7. Sul on aega terve aasta, et järgmisteks pühadeks valmistuda. Miks mitte kasutada praeguseid pühadejärgseid allahindlusi selle jaoks, et oma varusid ettenägelikult kingituste või kaunistuste näol täiendada. Needsamad jõulumunad ja kuld-kard on vähem kui aasta pärast täpselt poole kallim.

8. Kõik teenused on taas saadaval ning poed õigel ajal lahti. Keegi ei teata sulle enam, et on pühade tõttu suletud.

9. Toas on öösiti jälle mõnusalt hämar, sest jõulutuled ja -viled ei välgu.

10. Varsti hakkavad päevad minema pikemaks ning õues ilmad soojemaks. Aasta pimedaim aeg on jälle läbi saanud.

+ 1 lisaboonus: su kaal, mis ilmselt on lakke tõusnud, ei tõuse enam, vaid tõenäoliselt kukub kolinal. Nuumamine on lõppenud!