Tegu on raamatuga, mis näitab, kuidas leida endast julget mõtlemist ja pealehakkamist ning teha ära asju, mis kõige enam rõõmu ja rahuldust pakuvad.

See on raamat, mis aitab Sul ennast paremini tundma õppida.

  • 2. Mari Tarand “Ajapildi sees. Lapsepõlv Juhaniga” Ilmamaa 2008
    Raamatu peategelaseks on noor Juhan Viiding, nagu teda on näinud ja mäletab õde Mari Tarand.
    Autor on teadlikult vältinud materjali kogumist kaugemalt, Juhani sõprade ja teekaaslaste suust, mistõttu on tegemist väga isikliku elulooga, pigem mälestusteraamatuga.
    Kirjutatud on perest ja kodust, pinnasest, kus tulevane luuletaja kasvas.
    Pereliikmete ja seega raamatu tegelaste hulka kuulub ka kirjandus — luule. See on ühendanud, tuge andnud nii kirjutajatele kui nende lugejatele. Pildid on pärit erakogudest.

  • 3. K. Fimberg, A. Hannula „ Austraalia — Down Under“ Pegasus 2008
    „Austraalia — Down Under” on lugu Austraaliast ja austraallastest — maast, mille suurim rikkus on selle looduslik ilu: lõputu päikesepõlenud horisont, paksud troopilised vihmametsad, jahedad lõunarannad; ja inimestest, kellele on omane lihtsus ja sõbralikkus.
    See on lugu kahe reisihimulise noore avastusretkest ja ühest hoopis teistmoodi veedetud aastast maakera kuklapoolel Austraalias. „Austraalia — Down Under” ühendab endas reisipäeviku, reisijuhi ja fotoalbumi.

  • 4. R. Byrne „Saladus“ Pilgrim 2008
    Eelmisel aastal kogu maailmas raamatumüügi edetabelite vallutaja!
    Sa hoiad oma käes Suurt Saladust… Seda sajanditevanust Saladust on põlvest põlve edasi antud, ihaldatud, peidetud, kaotatud, varastatud ja tohutute rahasummade eest ostetud. Seda teadsid nii mõnedki ajaloo suurkujud: Platon, Galileo Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ja paljud teised leiutajad, teoloogid, teadlased ja suured mõtlejad. Nüüd avalikustatakse Saladus kogu maailmale. „Saladusest õppides saad teada, kuidas sa võid olla keegi, kes sa olla tahad; saada kellekski, kelleks sa tahad saada, või teha seda, mida iganes sa tahad teha. Sa saad teada, kes sa tegelikult oled. Saad teada tõelisest hiilgusest, mis sind elus ees ootab.”

  • 5. L. Meri „Hõbevalge“ Eesti Päevaleht 2008
    Keel on võimas realiteet ja keelesugulus äratab tugevaid tundeid. Suviti rändavad meie kunstnikud, heliloojad ja kirjanikud itta, otsekui oleksid nad sinna maha unustanud miskit, mida homme tingimata vaja läheb. Pärast vaatame nende pilte, kuulame nende viise ja ütleme iseendale: ahaa, need oleme meie.

  • 6. P. Coelho „Brida“ Pilgrim 2008
    „Brida” on Paulo Coelho kolmas romaan, mille ta pani kirja üsna pea pärast „Alkeemikut”.
    See on raamat vabadusest.
    Lugu jutustab noorest naisest, kes süüvib nõiakunsti ja erinevate maagiatraditsioonide kogemuste omandamisse.

  • 7. M. Aunaste „Viis aastat peidus“ Ajakirjade Kirjastus 2008
    Äärmuslikult avameelne raamat Eesti ühe tuntuima telesaatejuhi elust Ameerika Ühendriikides.
    Mida tegelikult tähendab illegaalne elu, kui sul pole ametlikku elamis- ja tööluba? Kuidas tuleb igapäevase leiva hankimisega toime naine, kes oli kodumaal esimese suurusjärgu täht, kuid nüüd vaid nimeta ja näota esmaste inimõigusteta võõrtööline? ”Pärast neid kogemusi tean, et enam pole midagi, mis suudaks mind alandada,” ütleb autor ise.

  • 8. A. Kivirähk „Ivan Orava mälestused“ Juubeliväljaanne. Varrak 2008
    Vabariigi Valvuri Ivan Orava nimi on tuntud igale eestlasele.
    Käesolev mälestuste täiendatud trükk ilmub Orava 100. juubeli puhul. Nagu ikka, sekkub Orav karmilt ja selgesõnaliselt kõikjal, kus viga näeb laita. Lisaks on raamatus ka varem ilmumata näidend „Orav ja Meri“.

  • 9. S. Henno „Mina olin siin. Esimene arest“ Eesti Päevaleht 2008
    Ühelt poolt on see lugu noortest, kes elavad väljaspool kehtivaid seadusi, käibetõdesid ja moraalinorme.
    Teiselt poolt on see ühe poisi ülestunnistus sündmustest, mis on jäänud piisavalt kaugeks, et neid saaks valutult jutustada.
    Raamatust on tänaseks välja antud juba kolm trükki ning see on lugejate hulgas jätkuvalt populaarne. Ka aasta oodatuim kodumaine mängufilm — René Vilbre “Mina olin siin” põhineb käesoleval lool.

  • 10. A. Kang „Pirukad 2“ Ajakirjade Kirjastus 2008
    Sarjas ”100 rooga” ilmunud enimmüüdud raamatu järg samadelt autoritelt.
    Sisaldab nii vanu häid klassikalisi kui ka uusi trendikaid pirukaretsepte, mis on pärit maailma eri köökidest. Kõik 50 kauni pildiga esitletud pirukat on kindlasti proovimist väärt!