Seisin enne jõule just sellise murega vastamisi: mu vennal on pidevalt huuled katki ja ma oleksin tahtnud talle hügieenilise huulepulga kinkida, aga kui temalt selle kohta küsisin, sain vastuseks, et ta ei hakkaks seda mingil juhul kasutama. Huulepulk lihtsalt pole mehelik, isegi siis, kui seda kasutada ainult katkiste huulte raviks. Samamoodi käivad poisid pigem mitu aastat mädavinnilise näoga ringi, kui teevad probleemi lahendamiseks näole puhastavat maski.

Tean ka vastupidist näidet — poissi, kes tunni ajal pidevalt huulepalsamit peale paneb ja klassiõdedelt kätekreemi küsib. Ja see on minu meelest tõesti juba liiga ebamehelik. Muidugi on väga tore ja tervitatav, kui poisil on puhas näonahk, pehmed käed ja korralik soeng, aga oma iluprotseduure ei peaks noormees nii avalikult läbi viima. Käsi saab kreemitada kodus ja huuli vahetunni ajal vetsus, nii on võimalik üheaegselt saavutada hoolitsetud välimus ja vältida ka kaasõpilaste mõnitusi.

Sest tõsi ta on, et poisid, kes oma välimuse eest hoolitsevad, satuvad sookaaslaste põlu alla. Äkki on põhjuseks kadedus, kuna välimusele rõhku panevad noormehed on tavaliselt tüdrukute hulgas väga populaarsed?

Tuttav poiss, kellega seoses tulevad kõigepealt meelde tema liibuvad kampsunid, juuksegeel ja lakkamatu naeratus, sai hiljuti tänaval võhivõõralt mehelt lõuga, kuna “nägi liiga pedekas välja”. Sellised asjad ajavad vihale — mis selle võõra tüübi asi on, kuidas keegi teine välja näeb? Kui mehiselt ta ise käitub, rünnates endast palju nooremat kutti, kellest on kaugele näha, et ta nagunii vastu lööma ei hakka?

Niisiis ongi poisid kahe tule vahel — tüdrukud ootavad neilt oma välimuse eest hoolitsemist, teised mehed aga mõnitavad sama asja eest. Neil mõnitajatel oleks aeg aru saada, et tegelikult on ka meessoo jaoks olemas mõnevõrra rohkem kosmeetikatooteid kui ainult seep ja vesi ning et tihedamini kui kord nädalas juuste pesemine ei tee veel kellestki memmekat ega ilueedit.

Ajal, kus müügil on nii palju meestele mõeldud kosmeetikaooteid, riivavad katkised huuled ja kole näonahk lihtsalt tüdrukute silma. Poistel pole enam mingit vabandust, et oma välimusele mitte tähelepanu pöörata. Karvase koopamehe valitsusaeg hakkab lõplikult läbi saama.