Dr Noormann:


Teismeline iga on elu üks keerukamaid ja seetõttu ka raskemaid. Kõigi muude raskuste kõrval on see ka suhete otsimise, leidmise, kaotuste, ka pettumuste aeg. Elu seadused nõuavad, et paarina
jääksid kokku
kõige sobivamad. Aga see ei tähenda, et
kokku saavad
just kõige sobivamad.


See on muidugi romantika surm, kuid romantikavaene rahvastikuteadus ehk demograafia nimetab seda abieluturuks - aega ja kohta, kus statistiliselt, sotsioloogiliselt ja psühholoogiliselt võrreldakse ja analüüsitakse „otsitavat“ ja „pakutavat“. See, mida praegu koged ja mis Sulle haigetki teeb, on selle teoreetilise „abieluturu“ karm praktika. Meile hakkab keegi meeldima ja mõne aja pärast avastame, et ei – keegi teine meeldib rohkem; me võime armuda, aga mõne aja pärast võime märgata, et see ilus tunne on sootuks kadunud. Inetu võrrelda – aga sisuliselt nagu päris turul. Me märkame seda kahjuks vaid ühtepidi – otsime endale meeldivat inimest. Kuid selle turu eripära on selles, et otsides oleme ka ise pakutavad. Nii tuleks arvestada, et keegi ikka kogu aeg märkab mind, et ma pean olema parimas vormis, mis suudan.


Nii tuleb tulla tagasi Sinu kirja esimese aluse juurde. Kui avastad, et keegi Sulle meeldib ei tohi hakata saatust süüdistama, et talle meeldib keegi teine rohkem, vaid küsima endalt – millisena mina võiksin temale meeldida.
Jaga
Kommentaarid