Peab veel lisama, et mainitud esileedide tegutsemise ajal võeti toiduvalmistamist elutervelt, ehk ei kirtsutatud nina iga rasvatilga ja suhkrutüki peale.
Lisaks on hoopis teine tera näiteks külalistele serveerides öelda, et George Washington krõbistas neid küpsiseid mõnuga!

Bess Trumani makaronid juustuga

President Harry Trumani abikaasa maitsev retsept on lihtsamast lihtsam! Seda saab muuta veelgi meelepärasemaks näiteks oliivõli ja vahemereliste vürtsidega. Tükike liha ei teeks kah sugugi liiga.

Vaja läheb:

200g makarone
200g riivitud cheddari tüüpi juustu
500ml piima
üks muna
60g margariini

Keeda makaronid tilgakese õli ja soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja jahuta.
Pane vormi kiht makarone ahjuvormi, seejärel pane kiht juustu, jätka kihtide ladumist.
Sega piim, muna ja sulatatud margariin ning vala vormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
Vormi võib hoida enne ahju pistmist ka külmkapis n-ö kiirtoiduna näiteks järgmiseks päevaks.

Martha Washingtoni küpsised

Võib täitsa veenvalt ette kujutada, kuidas kaotusseisus George Washington krõbistas 1776. aasta talvel paar armastusega kaasa antud Martha küpsist, ületas siis vägedega kangelaslikult Delaware'i jõe ning peksis brittide väed vaeseomaks!

Vaja läheb:

2 munavalget
1/4 teelusikatäit soola
170g pruuni suhkurt
1,5 teelusikatäit vanilje ekstrakti
250g pekanipähkleid

Eelkuumuta ahi 250 kraadini. Vahusta munavalged ja sool, lisa suhkur ja vanile ekstrakt. Jätka vahustamist kuni moodustavad n-ö "teravad mäetipud".
Õrnalt sega sisse pekanipähklid. Teelusikaga doseeri küpsised võiga määritud või küpsetuspaberiga varustatud ahjuplaadile. Küpseta kuni küpsised on isuäratavalt kuldsed. Parima küpsetusaja leiad ise, see sõltub ahjust.

Jackie Kennedy böfstrooganov

Taaskord lihtne ja meeldiv söömapoolis, mis samas näitab, et Jackie ei elanud sugugi kallitel siidipatjadel. Tema böfstrooganovil on omad väikesed nipid.

Vaja läheb:

1 kilo kondita veisefileed
maitseks soola ja jahvatatud piaprt
3 supilusikatäit jahu
4 supilusikatäit võid
500 ml veisepuljongit
250g hapukoort
3 supilusikatäit tomatipastat või -mahla
60g peeneks hakitud sibulat
värskeid lõigutud seeni

Palu lihunikul veiseliha ribadeks lõigata (tänapäeval võib veisefilee ribasid poest ka suurema vaevata leida). Maitsesta liha heldelt soola ja pipraga. Kata liha kinni ja hoia külmkapis 2 tundi.
Suurel pannil sega hoolikalt jahu ja 3 supilusikatäit võid segamini ja lase madalal kuumusel soojeneda kuni kaste hakkab mullitama. Aeglaselt lisa veisepuljong. Keera kuumust maha ja lisa tomatipastaga segatud hapukoor. Kuumuta 1 minut, ära lase keema.
Eraldi pannil pruunista supilusikatäie võiga kiiresti liha ja sibul. Lisa liha kastmele ning maitsesta seda soola ja pipraga. Kuumuta väga madalal kuumusel 20 minutit.
Sobib keedetud kartuli, tatra, riisi või pastaga.