“Varasematel aegadel toimusid inimeste ärkamised ja teadlikuks saamised harva, mõni tegelane virgus siin ja teine valgustus seal, need olid pigem erandid. See polnud vajadus, vaid pigem võimalus, isegi luksus,” räägib Eckhart Tolle selle nädala Eesti Ekspressi veergudel. “Vaadakem, kuidas meie tsivilisatsioon on arenenud, kogu meie võimas teaduslik ja tehnoloogiline progress – kui me nüüd inimkonnana ei tee läbi teadvuse transformatsiooni, siis me muutume kogu selle teadmiste ja võimaluste pagasiga väga ohtlikuks, nii iseendile kui kõigele meie ümber. Me seisame silmitsi hiiglaslikke probleemidega, alates aatompommidest kuni keskkonnaprobleemideni, sõdadest rääkimata,” arvab Tolle.

“Tolle on, väga üldistatult üteldes, sellise elufilosoofia esindaja, mis mitmel viisil ühendab iidseid idamaiseid õpetusi ja kaasaegset tervisepsühholoogiat. Ta õpetab oma elus üleni kohalolekut, sisemise aja taju. Tema lausetel on piisavalt all- ja pealtekste ja nauditav poeetiline osa,” kommenteerib Tolle fenomeni psühholoogiaprofessor Mare Pork.

Eckhart Tolle on juba mitmed aastad trooninud maailma mõjukaimate spirituaalsete õpetajate nimekirja, maineka Watkins Top 100 Spiritual Power List tipus. Tolle õpetus on lihtne: teadlik kohalolu on kõige võti ja elu toimub vaid hetkes, olevikus. Saksa päritolu ning juba aastaid Kanadas elav Tolle õpetust hindavad kõrgelt ka mitmed superstaarid, näiteks mõjukas telediiva Oprah Winfrey, tippkoomik Jim Carrey, muusik Annie Lennox ja paljud teised.

Pühapäeval kell 14 R2 eetrisse paiskuvas saates “Hallo, Kosmos!” saab sõna ka Kim Eng, kes on vaimne õpetaja ja nõustaja ning Eckhart Tolle partner. Kirjastus Pilgrim on eesti keeles välja andnud enamus Tolle raamatuid, näiteks rahvusvahelised menukid “Meelerahu hääl”, “Siin ja praegu: kohaloleku jõud” ja “Uus maailm” – viimast on tõlgitud rohkem kui 40 keelde ja müüdud üle 7 miljoni.

Kuula saateid “Hallo, Kosmos!” SIIT!