Muidu küsitakse minu käest küsimusi, seekord küsiksin ise ka :) Mida Teie arvate Evelin Ilvese ja Ka…

Muidu küsitakse minu käest küsimusi, seekord küsiksin ise ka :) Mida Teie arvate Evelin Ilvese ja Kalevi kommide „sõjast“ ? Kas meie riigi esileedil on õigus või on asi natuke üle paisutatud? Mida Te arvate üldse Kalevi kommidest?
  Mina võin öelda, et ma pole kunagi olnud Kalevi kommide fänn, eriti mis puudutab shokolaadikomme. Kui väike olin, siis mäletan, et mulle meeldisid need“ klaaskommid“- läbipaistvad karamellid, shokolaadikomme ma ei puutunud. Ei maitsenud ja ei arva siiani neist midagi. Kooli jõulukommipakkides jäid mul alati shokolaadi kommid alles...vanemad rõõmustasid :) Küll aga Kalevi tahvelshokolaadid on head! Kunagi meeldis eriti Jõmmu shokolaad, sest seal olid vahvli tükid sees. Praegu seda vist enam ei tehta, sest pole ammu juba  poelettidel märganud. Kahju.
  Samas, ega see magusa söömine õnneks pole mu eriline nõrkus kah. Vahest harva tuleb magusa isu, siis ostan midagi.  Kui antakse valida, kas mõni soolane toit või magus, valin 95% tõenäosusega soolase toidu. Minu lemmikmagustoit on vaieldamatult grillitud banaan, eriti hea on koos  maasika toormoosi ja vanilje jäätisega. Siit ka üks väga lihtne ja hea magustoidu retsept:
Vaja läheb lehttainast, banaani, maasika toormoosi, vanilje jäätist, natuke tuhksuhkrut, 1 muna. Lehttaignas rullida laiali,  lõigata umbes 10x 10 cm suurusteks ruutudeks ja asetada need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Lehttaigna tükid pintseldada üle segatud muna-vee seguga. (vett hästi vähe). Asetada peale banaani viilud ja kõik neli nurka natuke ülespoole keerata ning  panna ahju, umbes 190 kraadi juurde ja nii kauaks, kuni näha, et lehttaigen on kerkinud  ja kuldkollaseks muutunud. Nüüd asetada tükid taldrikule, asetada peale vanilje jäätise pallike ja natuke maasika toormoosi ning puistada peale vanilje suhkrut. Mmm... see on magustoit, mida ma söön alati suurima heameelega :) ...ja minu meelest ka lihtne valmistada.
Ja Teie arvamus Kalevi kommidest ?
 
Parimat,
 
- Lilit -