Poes vaata pärast igat poeskäiku tšekilt, kui palju sa täna ebavajalikku ostsid ning arvesta summa kokku. Võimalik, et see summa on mõnest eurost kümne euroni. Nii, nüüd mõtle, mida sa oleksid saanud selle summa eest endale lubada? Kontserdipileti, kohvikus istumise?

Väljas söömine on ka kurjast. Nii hea on ju minna, tellida ja lihtsalt süüa - ise ei pea midagi tegema. Aga mõtle, kui palju sa oleksid saanud selle sama summa eest kodus süüa. Ilmselt mitu päeva. Kuid sina said sellest vaid ühe õhtu süüa. Võib-olla annaksid ka koolitoidule võimaluse, mitte ei kulutaks raha koolipuhvetis müüdavatele saiakestele?

Vaatad poes 2 eurost kompvekikarpi? Pane see raha kõrvale ning ära kasuta seda! Ja nii tee iga kord, kui sa tahad midagi ebavajalikku osta või üleliia oma sõltuvust rahuldada. Kuu lõpuks tuleb mõnus summa kokku, kuid hea uudis on see, et see raha on sinu, mitte müüja käes.

Iga rahatäht on sammuke rahalise sõltumatuse poole. Mõtle, kas sa tahaksid kergekäeliselt seda 5 eurot käest anda, kui sellega astud rahalisest sõltumatusest veelgi kaugemale? Usun et mitte. Seega, kasuta rohkem sularaha ning väärtusta igat rahatähte!

Kui sa tahad dieedil olles seda koogitükikest siiski võtta, siis teadvusta endale uuesti oma eesmärki. Sa oled tahtejõuline inimene ning sa ei tohi kalduda hetkekski rajalt kõrvale, sest eesmärk juba paistab. Mõtle, et see üks patustamine viib teiseni ning see omakorda kolmandani ning sa ei jõuagi oma eesmärgini. Samal ajal su sõbrannad ja sõbrad on juba saledad.

Jah, see roheline kleit sobiks ideaalselt su roheliste kingade juurde, kuid sa ostsid tegelikult alles eelmisel nädalal oma garderoobi uusi rõivaid. Pane taaskord see raha kõrvale, ära kuluta seda ning mõtle, et sa suutsid taas kiusatusele vastu panna ning oled millegi suurega hakkama saanud!