Üldtabel näeb välja järgmine:

1. M. Aunaste „Viis aastat peidus“ Ajakirjade Kirjastus 2008
Äärmuslikult avameelne raamat Eesti ühe tuntuima telesaatejuhi elust Ameerika Ühendriikides. Mida tegelikult tähendab illegaalne elu, kui sul pole ametlikku elamis- ja tööluba? Kuidas tuleb igapäevase leiva hankimisega toime naine, kes oli kodumaal esimese suurusjärgu täht, kuid nüüd vaid nimeta ja näota esmaste inimõigusteta võõrtööline? ”Pärast neid kogemusi tean, et enam pole midagi, mis suudaks mind alandada,” ütleb autor ise.

2. R. Byrne „Saladus“ Pilgrim 2008
Seda on põlvest põlve edasi antud, väga ihaldatud, peidetud, kaotatud, varastatud, tohutute rahasummade eest ostetud. Seda sajanditevanust Saladust teadsid nii mõnedki ajaloo suurkujud: Platon, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ja paljud teised leiutajad, teoloogid, teadlased ja suured mõtlejad. Nüüd avalikustatakse Saladus kogu maailmale.

3. A. Kang „Pirukad 2“ Ajakirjade Kirjastus 2008
Sarjas ”100 rooga” ilmunud enimmüüdud raamatu järg samadelt autoritelt. Sisaldab nii vanu häid klassikalisi kui ka uusi trendikaid pirukaretsepte, mis on pärit maailma eri köökidest. Kõik 50 kauni pildiga esitletud pirukat on kindlasti proovimist väärt!

4. S. Henno „Mina olin siin. Esimene arest“ Eesti Päevaleht 2008
Ühelt poolt on see lugu noortest, kes elavad väljaspool kehtivaid seadusi, käibetõdesid ja moraalinorme. Teiselt poolt on see ühe poisi ülestunnistus sündmustest, mis on jäänud piisavalt kaugeks, et neid saaks valutult jutustada. Raamatust on tänaseks välja antud juba kolm trükki ning see on lugejate hulgas jätkuvalt populaarne.
Ka aasta oodatuim kodumaine mängufilm — René Vilbre “Mina olin siin” põhineb käesoleval lool.

5. P. Coelho „Brida“ Pilgrim 2008
Brida” on Paulo Coelho kolmas romaan, mille ta pani kirja üsna pea pärast „Alkeemikut”.
See on raamat vabadusest. Lugu jutustab noorest naisest, kes süüvib nõiakunsti ja erinevate maagiatraditsioonide kogemuste omandamisse.
Coelho käsitleb selles romaanis mitmeid endale väga armsaid teemasid, nagu näiteks Suurt Ema, paganlikke religioone ja armastuse tajumist.

6. L. Kängsepp „Minu Argentina“ Petrone Print 2008
Endine majandusajakirjanik jättis oma mugava elu Eestis ja kolis tööle Buenos Airese vaestelinnaosasse. Raamat räägib, mismoodi ta seal päevakeskuses prussakatega võitles ja siis hoopis ülemuseks sai, mismoodi ta käis tutvumas vaalade ja pingviinidega, mismoodi ta ei suutnud prügikastiinimesega intervjuud teha, kuidas rullusid suhtemustrid vabatahtlike hulgas ja “Kakluskubiks” nimetatud ühiskorteris… Aga mis üllatas teda 14 kuud hiljem Eestisse naastes?

7. A.-M. Penu „Minu Hispaania“ Petrone Print 2008
Minuga juhtus nagu muinaslugudes ikka: läksin otsima maailma ja leidsin enda. Armusin küll ka, kuid armastus pole muud kui mootor.
Esiti oli muidugi raske: läbikukkunud katsed oma kirjutisi avaldada, baaridaami ja tantsija tööst saadud sandikopikad, mis näljast ikkagi ei päästnud, tajumine, et oled võõras, ja selle teadmisega leppimine.

8. P. Vain „Kõige tähtsam küsimus“ Eesti Päevaleht 2008
Tänapäeval on lihtne iseennast kaotada ning oma kõige tähtsamaid soove kõiksugu kiireloomulistele nõudmistele ohvriks tuua. Tagajärjeks on tasakaalutu elu ning järjest süvenev rahulolematus.
Peep Vain tutvustab oma raamatus lihtsat ning lineaarset protsessi oma tegelike tahtmiste üles leidmiseks ning ellu viimiseks.
“Kõige tähtsam küsimus” näitab, kuidas leida endast julget mõtlemist ja pealehakkamist ning teha ära asju, mis kõige enam rõõmu ja rahuldust pakuvad. See on raamat, mis aitab Sul ennast paremini tundma õppida.

9. E. Tuglas „Tartu päevik 1928-1941“ Tänapäev 2008
Friedebert Tuglase abikaasa Elo päevik maalib ilmeka pildi Eesti Vabariigi aegsest Tartust, selle intriigiderohkest vaimuelust ning tolleaegsetest kultuuritegelastest.
Päevik on illustreeritud fotodega Eesti Kirjandusmuuseumist ja Tuglaste pildikogust.

10. B. Bays „Rännak“ Pilgrim 2007
1992. aastal diagnoositi Brandon Baysil kõhus suur kasvaja, mille tagajärjel leidis ta ennast rännakul, mis osutus märkimisväärselt tervendavaks ja vabastavaks.
Kõigest kuus ja pool nädalat hiljem kuulutati ta eeskujulikult terveks — polnud ravimeid, polnud operatsiooni ja enam ei olnud ja kasvajat. Brandon Baysi rajatud enesetervenduse protsess on sügav ja originaalne. See on vabastanud tuhandeid inimesi elu-aegsetest emotsionaalsetest ja füüsilistest blokkidest.
Brandon jagab siin raamatus lugejaga sügavaid transformeerivaid tehnikad ja kirjeldab üksikasjalikult oma unikaalset tööd.