3. detsembrile kavandatud teatri üldkoosolekul kohtuvad rahvusooperi töötajatega Mäe, Volmer, nõukogu esimees Eri Klas ja praegune peadirektor Paul Himma, et tutvustada teatri edasisi plaane ja uute juhtide nägemust rahvusooperi tulevikust, teatas rahvusooperi pressiesindaja.

Aivar Mäe (sünd. 1960) on muusikahariduse omandanud Tallinna Muusikakeskkoolis ning Tallinna Riiklikus Konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia), kus ta õppis professor Ants Söödi juures dirigeerimist.

Ta on juhatanud mitmeid koore nii Eestis kui ka välismaal, esinenud koorimuusika seminaridel, olnud rahvusvaheliste koorifestivalide eestvedajaks.

1991. aastal viibis Mäe Ameerika Ühendriikides, täiendades end Portlandi ülikoolis professor Bruce Browne’i juures.

2000. aastast alates on ta olnud riikliku kontsertorganisatsiooni Eesti Kontsert direktor. Juhtinud ka Vanemuise teatrit ning on hetkel sihtasutuse „Vene teater“ juhatuse esimees ning Arsise kellade ansambli kunstiline juht.

Arvo Volmer (sünd. 1962) on tunnustatumaid dirigente Eestis, keda teatakse ja hinnatakse paljudel maailma kontserdilavadel ning muusikateatrites.

Oma dirigendikarjääri alustas Volmer 1985. aastal Estonia teatris. 1987. aastast oli Arvo Volmer samaaegselt seotud Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga (ERSO), mille peadirigent ja kunstiline juht oli ta aastail 1993-2001.

Volmeri ulatuslik tegevus dirigendina hõlmab mitut kontinenti. Ta on korduvalt juhtinud selliseid tuntud orkestreid nagu BBC Filharmoonia Sümfooniaorkester, Birminghami Sümfooniaorkester, Berliini Raadio Sümfooniaorkester, Sydney ja Melbourne’i sümfooniaorkestrid, Orchestre Nacional de France Prantsusmaal jt.

Volmer on õppinud Tallinna Riiklikus Konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) professor Olev Oja ja professor Roman Matsovi juhendamisel (1980–1985) ning Peterburi Konservatooriumis professor Ravil Martõnovi juhendamisel (1985–1990). Lisaks on ta täiendanud end USAs Helmuth Rillingi meistrikursustel.