Kirevad plakatid ja tormakad reklaamid ei anna oma oodatud tulemusi. Sõnum jääb kaugeks kohati nii reklaami tootjale kui ka tarbijale. Hinnanguid kipume tegema tihtipeale individuaali välimuse, päritolu, jõukuse ja ka usuliste suunitluste põhjal.

Alates 2012. aastast on rohkem kui 70 saadikut üle maailma teinud koostööd selleks, et luua noorte ühine uudistevõrgustik. Idee kannab nime Project Unify — selle eesmärgiks on ühendada erinevate riikide noori, et arutleda üheskoos tänapäeva maailma probleemide üle ja otsida neile koos ühiseid lahendusi. Idee algatajateks on kaks Pakistani noormeest Asad Jamal Malik ja Jehanzeb Mirza. Projekt teeb koostööd koolivõrgustikuga United World College (UWC), mis hõlmab endaga rohkem kui 7500 noort üle maailma.

Project Unify eesmärgiks on muuta ühiskonna nägemusi erinevatest riikidest ja rahvustest. Iga väiksemgi heategu võib muuta maailma paremaks paigaks. Üheskoos on võimalik palju muuta — alustades aruteludest oma kodukülas ning lõpetades ühiste noortevahetuste ja vabatahtlike programmidega.

Algatuse veebilehel on tutvustavate artiklitega esindatud peaaegu kakskümmend erinevat riiki ning võimalik on lugeda rohkem kui kümmet arvamusartiklit oluliste tulipunktide kohta maailmas. Projekti noored on loonud koostöös United World College Maastrichtiga video tunnustamaks 21. septembrit kui ülemaailmset rahupäeva, mil kõik maailma riigid vaigistavad tulirelvad selleks, et saavutada rahu maailmas vähemasti selleks üheks päevaks. Sama sündmuse puhul toimusid arutelud ja debatid kolmeteistkümnes erinevas rahvusvahelises UWC-koolis.

Algatuse tutvustusprogrammid on käimas praegu Ameerika Ühendriikides, Itaalias ja Hollandis. Selle aasta jooksul plaanitakse veelgi enam virtuaalseid koolitusi, debatte ja arutelusid erinevate rahvaste esindajatega üle maailma.

Alates augustikuu lõpust on Project Unify veebileht kättesaadav kõigile kasutajatele aadressilt www.projectunify.net. Kui soovid kirjutada arvamuslugu või osaleda debattidel, anna sellest märku Project Unify veebilehel või võta ühendust oma riigi saadikuga (Eesti saadik: Valev Laube). Anna oma panus muutmaks Eesti tolereerivamaks ühiskonnas samal ajal aidates kaasa laiendada tõetruud arusaama riigist ja tavadest!