Peale võistlusalade vahepausidel silmailu ja showtantsukava pakkumise, paneb zürii neidudele punkte, et selgitada kohapeal välja väärikaim modell, kes peab Eesti lippu peagi kõrgel hoidma rahvusvahelisel modellivõistlusel.

Eesti rammumeeste head vormi tõestas teisipäevane jõukatsumine Balti jaamas, kus kuus meie tugevaimat rammumeest vedasid 200 tonnist diiselrongi. Saadud tulemus saadetakse ametlikuks maailmarekordi kinnitamiseks.

Laupäeval kell 15 astub Kalevi Spordihallis eestlastele vastu kuus tugevaimat Läti, Leedu, Soome, Poola, Ukraina ja Rootsi rammumeest. Eesti poolt osalevad võistlusel Marek Tobi, Meelis Pungits, Rauno Heinla, Lauri Nämi, Markus Männik ja Meelis Peil.

Võistlus kätkeb endas jõukatsumist kuuel alal. Tugevaimad rammumehed peavad muuhulgas läbima 215 kg kivi tõstmise, raskete kohvirite kandmise, karusselli tõstmise ja raskustega trepilkäimise alad.

Rammumeeste võistlused on viimastel aastatel kogunud suurt populaarsust ning seda arvestades on seekordsele showle võimalik pileteid osta ka eelmüügist Piletilevis hinnaga 50 ja 100 krooni ning lastele kuni 7 eluaastat tasuta.