Eesti Ragbi Liidu peasekretär Kullar Veersalu sõnul tõotab ajakirjanike ja poliitikute matšist tulla põnev heitlus vaid rannaragbile iseloomuliku mängureeglistiku tõttu. „Erinevalt muudest  pallimängudest on ragbis lubatud sööta vaid tahapoole. Enamasti on algajate jaoks see peamine komistuskivi, kuna vastupidiste reeglitega harjumine võib kujuneda väga keeruliseks,“ sõnas Veersalu. „Võrreldes tavapärase rannaragbiga on küll väljak ja mängijate kiirused väiksemad, ent füüsiliselt on liiva peal võistlemine nende jaoks kindlasti koormavam, kui muru peal joostes,“ lisas ta. 

Ajakirjanike ja poliitikute matši võidumeeskonda Veersalu ennustada ei julge, andes võidulootust mõlemale tiimile. „Show-mängul võib juhtuda kõike ning liidrit kahe meeskonna vahel hetkel esile pole kerkinud. Eks see selgub koha peal, kumb meeskondadest end tõestada suudab, selleks on antud neile üks 20-minutiline mänguvõimalus,“ lisas Veersalu.

Kell 17.00 algaval matšil kaitseb poliitikute au viieliikmeline meeskond, kuhu kuuluvad Deniss Boroditš, Rainer Vakra ja Lauri Laasi Keskerakonnast ning Lauri Laats ja Rannar Vassiljev Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast.

Ajakirjanike meeskonda esindavad Oliver Lomp Postimehest, Alvar Tiisler Eesti Raadiost, Ivar Jurtšenko Delfist ja Mart Roosna ning Viljar Voog Õhtulehest.

Ragbiturniiri teine show-mäng toimub tund hiljem, kell 18.00, kui kaasa saab elada ilusate tšikkide ja karmide meeste vahelisele jõukatsumisele. Võidumeeskondade autasustamine toimub kell 20.00. Sportliku päeva lõpetab Kuninga beach party DJ ja Dance Act tantsutüdrukutega.

WETT Ragbi Cup 2011 on Põhja- ja Baltimaades esimene linna südames peetav rannaragbi turniir, mille jaoks veetakse Vabaduse väljakule 530 tonni liiva, hajutatuna 25 korda 35 meetrilisele ragbiväljakule. Turniiril osalevad tipptasemel ragbimeeskonnad Venemaalt, Lätist, Soomest ja Inglismaalt. Eesti au kaitsevad Märjamaa Vikat ning Tallinn Sharks.