"See, et üritus saab toimuma Telliskivis, lubas meil uskuda, et kogu moenädala ülesehitus saab värskenduse. Möödunud nädala lõpus aga meieni jõudnud lavaplaanidega tutvudes mõistsime, et taaskord minnakse mugavat, sõna otseses mõttes käidud rada pidi,” selgitab Gildi üks loojaid, Sten Karik, kelle sõnul võiks suurim kodumaine moesündmus olla disaineritele nii motivaatoriks kui hüppelauaks maailma, mitte aga lihtsalt iga-aastaseks kokkutulekuks.

"Meie lähinaabrite moenädalad pakuvad silmapaistvatele disaineritele näiteks võimalust osaleda järgmiseks Berlin Fashion Week’il, samuti on nende show’d nii võimsad, et jõuavad suurte väljaannete kaudu kogu maailmani. Ka meil oleks väikese pingutuse korral võimalik pakkuda nii moeloojatele kui publikule maailmatasemel elamust, kuid juba maast kõrgem kitsas poodium jätab kunstile vähe ruumi,” lisab Karik.

"Muidugi, tahad paremini, tee ise, aga oldi ka teadlikud, et olime algusest peale nende jaoks olemas. Päeva lõpuks tahaksime uskuda, et me keegi ei osale seal võitmaks üht auhinda, vaid et üheskoos üks vägev ood Ilule saaks loodud,” täiendab Gildi teine looja, Joan Hint. "Parim, mida ses olukorras veel teha saame, on olla selle sammuga inspiratsiooniks, ja seda nii Moenädala korraldajaile kui ka kõikidele teistele Eestimaa inimestele - me keegi ei pea leppima harjumuspärasega, kui oleme võimelised enamaks,” lõpetab Gildi kolmas eestvedaja, Peep Vähi.

Tallinn Fashion Week pole omapoolset seisukohta Publikule veel teatanud.